Fire menn er savnet i Sunndalsfjella. Leting er igangsatt i Øksendal. Et Sea King redningshelikoter er nå i området Frusalhalsen, der mennene antas å være, og søker. Det meldes om vanskelige værforhold.

Det var seks menn som delte lag ved Frusalhalsen i Nesset i ettermiddag. De hadde gått opp, og skulle renne ned på ski. Bare to menn kom ned til Brandstad i Øksendal i Sunndal. Da de andre fire ikke kom etter til avtalt tid klokka 15.00 ble politiet varslet.

Mennene skal være godt utstyrt. De er også fjellvante og politiet opplyser at de er i stand til å ta vare på seg sjøl. Ved operasjonssentralen for Nordmøre og Romsdal får Driva opplyst at mennene er samlet fra hele landet for å ta denne turen. Noen skal være lokale.

Det er svært dårlige værforhold i området, med sur vind, nedbør og lav temperatur. Ved hovedredningssentralen får Driva opplyst at den alpineredningsgruppa kanskje ikke får satt i gang noe søk i kveld dersom ikke været blir bedre. Området det skal letes i er særdeles bratt og vanskelig.

Politiet er på plass på Brandstadbu sammen med den alpine redningsgruppa. Hovedredningssentralen vurderer å sette inn redningshelikopter som er i Molde, men været gjør det usikkert om helikopter kan komme inn i området.

Politiet ble varslet rundt klokka 17.00 i ettermiddag om at mennene ikke hadde kommet ned til avtalt tid.

Saken oppdateres.

Ta kontakt på redaksjon@driva.no hvis du har tips eller bilder.