Onsdag annonserte Storvik nyheten om at Hydro Aluminium Sunndal har tildelt Storvik kontrakten på modernisering i et pressemøte, og sendte ut følgende pressemelding:

Hydro Sunndal er i ferd med å modernisere massefabrikken ved aluminiumverket på Sunndalsøra. Storvik er tildelt kontrakt for rive- og installasjonsarbeidene og omfatter installasjon av ny blandelinje for karbonmasse, ny kulemølle, samt demontering av eksisterende produksjonslinje i massefabrikken. Arbeidet starter sommeren 2018 med målsetning om oppstart av komplett anlegg høsten 2019.  Kontrakten omfatter aktiviteter og levering av nødvendige ressurser for prosjektering, anskaffelse, fabrikasjon, demontering og installasjon, samt assistanse ved uttesting og igangkjøring.

- Dette er et prosjekt som krever nøye planlegging ettersom eksisterende anlegg skal være i full drift, parallelt med installasjon av ny produksjonslinje.  Prosjektgruppen er allerede godt i gang med forstudie som skal sikre at prosjektet gjennomføres med høyt fokus på HMS og innenfor gitte tidsrammer. Samtidig skal vi benytte oss av den verdifulle kompetansen som våre operatører har opparbeidet gjennom mange års vedlikehold og modifikasjoner på anlegget, når prosesslinjen nå skal oppgraderes sier Adm.Dir i Storvik AS Dag Sverre Sæsbøe.

Modernisering av massefabrikken har vært forberedt over lengre tid.  Det at Storvik har blitt tildelt denne kontrakten er en tillitserklæring og en bekreftelse på at Storvik har riktig kompetanse og nødvendige ressurser til å gjennomføre denne typen prosjekter. Storvik-Gruppen har i dag mer enn 30 ingeniører og 70 operatører, Storvik posisjonerer seg med dette prosjektet, for i fremtiden å kunne påta seg større og mer helhetlige prosjekter innen prosessindustri nasjonalt og internasjonalt. Gjennom de 2 siste årene har Storvik utført et betydelig prosjekt på en karbonfabrikk i Volgograd i Russland for å lage tilsvarende anoder til aluminiumsproduksjon, dette prosjektet er nå i sluttfasen.

- Etter at vi fikk Heggset Engineering på laget er vi i stand til å ta på oss større prosjekter fra planlegging og prosjektering til produksjon, gjennomføring og overlevering. Kontrakten på massefabrikken er en bekreftelse på at strategien som er lagt er riktig, legger Konsernsjef Stein Kjartan Vik til.

Kontraktsverdien er på flere titallsmillioner og vil få stor betydning for både Storvik og andre aktører lokalt. Samtidig ser Storvik økende etterspørsel for alle virksomhetsområder både nasjonalt og internasjonalt. Storvik-gruppen omsatte i fjor for 260 MNOK, der 77 % kommer fra virksomhet utenfor Sunndalsøra.  Med kompetanse og erfaring bygd opp gjennom flere tiår har selskapet en tydelig strategi og vekst i Norge og utlandet. Det investeres i nye produkt og konsepter og Storvik bruker betydelige ressurser på FoU arbeid som igjen vil styrke vår konkuranseevne i fremtiden. I løpet av de neste månedene ferdigstiller Storvik prosjekt på Karmøy, Mosjøen, Årdal, Narvik og Volgograd Russland.

- Vi forventer nå en periode med høy aktivitet og mange spennende prosjekter de neste årene. Dette gir en solid plattform for videre vekst og vi forbereder stillingsutlysninger for å styrke laget flere steder i organisasjonen. Prosjektet er omfattende og vil kreve mange ressurser og vi vil derfor basere oss på et tett samarbeid med lokale leverandører som kjenner massefabrikken, sier Amund Bjerkholt, leder for Prosjekt & Engineering.

Lokale leverandører på Sunndalsøra er godt kjent inne på anlegget til Hydro og dette legger til rette for en sikker og effektiv prosjektgjennomføring.