Byggmaker Tredal på Sunndalsøra fikk pris både for beste butikk og for best personale i forbindelse med årets kundetilfredsmålinger (KTI). Også andre butikker i regionen er godt likt av kundene.

Selv om det var Byggmakker Tredal toppet som toppet klassene beste butikk og beste personale, var også Bytås inne blant topp ti-lista i begge kategorier. Byggmakker Surnadal var nominert til årets Byggmakker 2013 i liten klasse (under 70 mill i omsetning), men det var til slutt Skattum Lillehammer som stakk av med seieren.

Kriteriene for beste butikk var at butikken skulle være inspirerende og oversiktlig. Det skulle være lett å handle i butikken, og utstillingene skulle gi kundene gode tips og ideer. Kriteriene for beste personale gikk på at de ansatte skulle være hjelpsomme og hyggelige, at de er kompetente og at salgspersonene gir rask hjelp og er løsningsorienterte.

– Vi er både veldig glade og veldig stolte, sier butikksjef Bjørn Johansen om tildelingen.

Johansen tror grunnen til at de gjør det så god på kundetilfredsmålingene i Tredal, er et solidt arbeidsmiljøet.

– Vi har det veldig trivelig i lag på jobb. Godt miljø, god stemning. Vi gjør ikke engang noe aktivt med tanke på arbeidsmiljøet, det blir bare sånn av seg sjøl. Vi er også en god miks av ansatte: menn og kvinner, unge og gamle. Vår yngste medarbeider er i midten av tjueårene, den eldste over sytti. Og så er vi alle svært flinke på helt forskjellige ting, det tror jeg er en avgjørende faktor. Mange dyktige fagfolk med mye kompetanse. Noen er veldig gode på utstilling, andre på organisering eller kundekontakt. Vi har alle våre egne felt som vi er veldig sterke på.