Definisjoner: EBIT: Earnings Before Interest and Tax. LME: London Metal Exchange. Pris standard aluminium på metallbørsen realisert.

Pressemelding fra Hydro Sunndal:

– Hydro Sunndal leverer godt og inntjeningen er på et bra nivå, sier fabrikksjef Roar Ørsund, som tok over etter Eivind Mikalsen som fabrikksjef fra 1. juni.

– Det aller viktigste er likevel at vi holder et høyt nivå innen helse, miljø og sikkerhet. Vi legger bak oss nok et kvartal uten personskader som har ført til fravær eller medisinsk behandling. Utslippene fra prosessen er også godt innenfor grensene som er satt i konsesjonen fra Miljødirektoratet, sier Ørsund.

Stabil drift og høy produktkvalitet Andre kvartal har vært preget av stabil drift i anleggene.

–  Det er spesielt gledelig at elektrolyseanlegget Su3 leverer så godt.  I august er det 50 år siden Su3 ble startet, men både strømutbytte og andre driftsindikatorer er på et høyere og bedre nivå enn noen gang, sier fabrikksjefen.

– Vi leverer også solid både i karbonanlegget og i støperiet. Vrakprosenten på produserte anoder er imponerende lavt, og vi har ikke hatt en eneste klage eller reklamasjon fra kunder av pressboltstøperiet. Produktkvalitet er svært viktig – i lengden er det fornøyde kunder vi lever av, sier Ørsund.

Investeringer vil gi økt produksjon og produktivitetI juni tok Hydro en endelig byggebeslutning om å oppgradere anlegget slik at Sunndal kan øke produksjonen av flytende metall i elektrolysen med 14.600 tonn pr år.  Samtidig ble det besluttet å bygge en tredje produksjonslinje for støpelegeringer.  Sammen med en større modernisering av massefabrikken som ble besluttet i 2017, vil dette gi stor anleggsaktivitet ved Hydro Sunndal både i år og i 2019.

Sikring av anodeproduksjon og økt volum av metall er viktige elementer i Hydro Sunndals forbedringsprogram P-2019.  Dette programmet omfatter også automatisering av flere arbeidsoperasjoner. I disse dager igangsetter verket en ny løsning med automatisk nedlegging og ultralyd-kontroll av pressbolt i støperiet.

– Automatisering er viktig for å styrke vår effektivitet og konkurranseposisjon for framtida.  Samtidig bidrar disse prosjektene til å ta bort arbeidsoperasjoner som er forbundet med risiko for personskade, sier Ørsund.

Kompetanseutvikling og Newton-senterØrsund understreker at for å ta i bruk ny teknologi er det avgjørende å ha riktig kompetanse i alle deler av virksomheten.

– Vi satser mye på opplæring og utvikling av våre ansatte, og er samtidig avhengig av å rekruttere nye medarbeidere med høy kompetanse.  Avtalen om etablering av et Newton-senter her på Sunndalsøra som ble inngått nå i juni er et langsiktig og viktig tiltak i denne sammenhengen, sier Ørsund.

Norsk Hydro ASA la fram resultatet for 2. kvartal 2018 tidligere i dag. Se http://www.hydro.no for mer fullstendig redegjørelse om Hydros resultat.