Tidligere i vinter tok rockegruppa Ben Palast Facebook med storm med singelen «Lady A», som hedrer musikkspillet Lady Arbuthnott.

Nå er albumet rett rundt hjørnet, fylt med rå og upolert rock.

Det hele startet med litt kameratslig jamming på noen låter Petter Bjørnbakk hadde skrevet på nyåret 2013. Sammen med Sindre Skeie lekte han seg litt med de uferdige låtene, og mindre enn et år seinere er albumet et faktum og låta Lady A har allerede høstet stor respons på sosiale media.

– Petter hadde noen melodier eller låter klare som han ville jeg skulle høre på, så jammet vi litt videre på dem, med mål om å lage en demo. Prosjektet kom egentlig som en gylden mulighet for meg. Jeg hadde lengtet etter å spille mer rock, og vi spilte jo mye sammen før. Nå ble jeg veldig oppgira av Petters ideer og de nye låtene, forteller Sindre.

Ifølge Petter er låtene resultatet av kjedsomhet. Men ambisjonene til bandet er klare: De skal ut og spille for folket.

– Vi skal ha det artig og lage bra rock, sier kompisene, samstemt.

Og de låtene Driva har fått smuglytte til, vitner om et band med klare ambisjoner om å hevde seg som et liveband.

– Vi har bevisst gått inn for lite etterarbeid på plata. Vi ønsker at det skal låte rått og gi lytterne litt den samme opplevelsen som de får med oss live, sier Sindre entusiastisk.

– Det er artig å jobbe i studio og spille inn låtene, men det er å spille live som er det beste, samtykker Petter og avslører at bandet allerede er booket inn i hotellkjelleren i slutten av februar. I tillegg venter en jobb på Samfundet i Trondheim, begge for å markere lanseringen av plata. Forhåpentligvis kommer det flere bookinger.

– Det jobbes med å få flere spillejobber, men det er mange om beinet, så er det noen der ute som er interesserte i et realt rockeshow, er det bare å ta kontakt, sier de to musikerne.

I studio har de to sunndalingene hatt med seg Snorre Bergerud, som har produsert og spilt alle instrument unntatt vokal og trommer. Når Ban Palast kommer ut for å spille live, vil Bjørn Holmesland og to innleide musikere spille sammen med Petter og Sindre. Og denne formelen er et bevisst valg.

– Vi har funnet en formel for arbeidet vårt som fungerer for oss, forklarer Petter.

– Jeg har liksom kommet med råmaterialet, så har Sindre og Snorre tatt tak i det og sammen har vi skapt det uttrykket vi har i dag.

– Petter har noen veldig gode vokalmelodier, og det er essensielt i rock. Dermed ble det artig for oss å produsere låtene i studio. Vi har også veldig klare roller i prosessen, og dermed er det lett å jobbe sammen, utdjuper Sindre.

– Det er kanskje en minimal organisasjon, men den fungerer bra, sier Petter.

Og med denne formelen vokste materialet fort fra tre til ni låter.

30. januar er albumet tilgjengelig for kjøp digitalt. Om lag en måned seinere, kommer den også på god, gammeldags vinyl. For det måtte det jo bli, for et band som vil spille god, ordentlig rock. Materialet beskriver bandet som mix av musikk fra femtitallet og fram til i dag, hvor hver låt har sin klare signatur, men alt befinner seg innenfor rockens univers. Låta Lady A har allerede høstet veldig oppmerksomhet på nett, men det tar gutta med knusende ro.

– Det er jo artig at så mange har hørt låta, men det er bare noen tall på Youtube. Målet er å spille for folk, og hvis det at de har hørt låta på nett fører til at folk bli nysgjerrige nok til å komme og høre oss live, er det fint, sier Sindre.

– Og målet er sjølsagt Wembley, smiler Petter.

Og hva kan man vente seg av Ben Palast live? Jo, det kan gutta fortelle deg:

– Det blir bare ødeleggelse, ler de.

– Nei da, det blir egne låter i et vaskekte og ærlig rockeshow, sier Sindre.

– Der det skjønne ikke står i fokus, som en reaksjon på at alt skal være polert, skyter Petter inn.

Altså et ekte, upolert rockeshow innenfor rockerammene. Og de som er nysgjerrige på bandet, kan følge dem på Facebook, der de lover å holde alle oppdatert om hva som skjer rundt dem.