Økonomi- og planutvalget har vedtatt at forslag til reguleringsplan for Øksendalsøra, kommunehuset og Bua, skal legges ut til høring og offentlig ettersyn i to alternativer.

Det første alternativet er det gjeldende planforslaget, som allerede har vært ute til høring og offentlig ettersyn én gang. Engasjementet var stort – til sammen tjue høringsuttalelser kom inn.

Politikerne valgte i forrige runde imidlertid å ikke gjennomføre noen merknadsbehandling - men sendte saka tilbake til rådmannen, og ga samtidig selskapet Øksendal Utvikling AS anledning til å utarbeide et privat planforslag for området. Selskapet ønsker å kjøpe den kommunale tomta på Øksendalsøra for å oppføre nye leilighetsbygg der.

Det er arkitektkontoret BBW AS som har utarbeidet det nye forslaget på oppdrag fra Øksendal Utvikling AS.

I det gjeldende planforslaget skisseres følgende løsning for området:

o 2 nye bygninger

o Mønehøyde kote 11,5 og 11

o Plass til offentlig parkering

o Offentlig friområde og kai mot sjøen

o Strandområdet som hensynssone

o Krav om 1,5 parkeringsplasser per enhet

o Mulighet for ca 4 boenheter på ca 80-100m2

Her kan du lese hele forslaget.

I det nye, private forslaget skisseres en slik løsning:

o 2 nye bygninger

o Mønehøyde kote 13,5 og 12,6

o Byggeområdet er trukket mot vest

o Østlige del av planområdet utgår

o Offentlig kai mot sjøen

o Lagt til rette for parkering i kjeller

o Krav om 1 parkeringsplass per boenhet

o Mulighet for ca 6 boenheter på ca 70-100m2

Forslaget er noe redusert i forhold til det som tidligere har vært presentert for politikerne. I forrige runde var det foreslått tre bygg på området, men prosjektet er nå redusert til to. Det vises blant annet til flere møter med fylkeskonservatoren, for å komme fram til en omforent løsning.

- De har signalisert at de kan komme med «motsegn» hvis det fremmes en plan med tre bygningsvolum. Selv om vi har stor tro på at et slikt prosjekt ville gagne tettstedet på mange måter vil det kunne ende opp hos Riksantikvaren og utfallet vil være usikkert. Vi har derfor valgt å redusere prosjektet i håp om at vi med dette vil slippe «motsegn» og ytterligere forsinkelser, heter det i planforslaget.

Her er hele forslaget.

Når forslagene har vært ute til høring og offentlig ettersyn, vil politikerne foreta merknadsbehandling og deretter endelig valg av alternativ for Øksendalsøra.