– Vi ønsker å beholde en dyktig og profesjonell skoleleder. Slik begrunner skolesjef Liv Ingrid Horvli i Sunndal hvorfor rektor Hilde Andersen ved Sunndal ungdomsskole etter søknad er innvilget ett års permisjon fra sin stilling som rektor ved Sunndal ungdomsskole fra starten av kommende skoleår.

Hovedbegrunnelsen for Andersens søknad er stort arbeidspress over tid.

Fra samme tidspunkt er Merete Linseth konstituert som rektor med ett års varighet. Linseth jobber i dag som rådgiver i skoleadministrasjonen og er tilbudt, og har takket ja til å gå inn i rektorstillingen. Hilde Andersen trer inn i Linseths nåværende stilling i skoleadministrasjonen.

– To dyktige ledere bytter roller. Dermed oppnår vi en jobbrotasjon – noe som vil føre til at de vil kunne støtte opp om hverandre. Dette vil også resultere i en kompetanseheving for begge to, sier Horvli.

Belastning

– Jeg er klar over hvilken arbeidsbelastning det er å være rektor ved en ungdomsskole, sier Horvli, som sjøl var rektor ved Sunndal ungdomsskole i en femårsperiode fra 2002.

Den gangen jeg ble ansatt som rektor, var det mange mannlige rektorer – slik er det ikke lenger, sier hun. I dag er det svært få som søkere til rektorstillinger – og et fåtall av disse er mannlige, noe som kanskje er et tegn på at rektorstillinger ikke lenger er attraktive.

Sjuende rektor

Merete Linseth blir nå den sjuende som innehar rektorrollen ved Sunndal ungdomsskole siden 1998.

– Det å være ungdomsskolerektor er en ensom jobb, en har mange krevende arbeidsoppgaver, som man ikke har ved barneskoler. Jeg kan forsikre at vi i skoleadministrasjonen tar denne saka på aller største alvor og vil arbeide videre for å bedre arbeidsforholdene for rektor. Vi deltar også i et interkommunalt nettverk hvor slike problemstillingene blir belyst, avslutter skolesjef Liv Ingrid Horvli.