– Dette er noe vi har god tro på. Jeg er overbevist om at det er et marked for dette i Sunndal, sier Rune Vollan i selskapet Spill Sunndal AS.

Selskapet eier både Sunndal Bingo AS og Sunndal Kiosk AS, som driver Mix-kiosken i senteret. Det er lokalet som tidligere huset Princess-butikken i Amfi Sunndal som skal bli spillehall – vegg i vegg med kiosken.

Vil skape tippemiljø

Lokalet blir tredelt. I spillrommet blir det blant annet Belago-maskiner fra Norsk Tipping. I bingorommet blir det både elektronisk bingo og god, gammeldags papirbingo med opplesing av bingotall. I det tredje rommet blir det direkte overføring av Rikstoto-løp på skjerm.

– Det blir mye fokus på hestespill. På kiosken har vi fanget opp at det er et ønske om det i Sunndal, sier Vollan. Han ser for seg at folk skal sette seg ned, ta en kaffe og prate med andre med samme interesse mens de samtidig kanskje følger løpene på skjerm.

– Tidligere hadde vi disse store kioskene rundt om hvor det var gode tippe- og spillmiljøer. De forsvant. Nå håper vi å bidra til å skape slike miljø igjen, sier Vollan, og tror dette skal ha en god gjenklang hos mange sunndalinger som har savnet et slikt tilbud.

May Britt Øksenvåg kan skrive under på at mange har store forventninger til det nye tilbudet. Hun skal dele arbeidstida si mellom Mix-kiosken og Route 66.

– Kundene gleder seg, de er kjempespente. Flere har vært innom for å ta en titt, smiler hun.

Plass til flere

– Vi satser på Sunndalsøra fordi vi vet at det er interesse for spill der. Og vi er ganske sikre på at det er plass til flere enn en aktør, sier Vollan, og sikter til at det allerede finnes en bingohall på stedet. Han var sjøl med å bygge opp tilbudet, og sier han er godt kjent med Sunndal og markedet.

– Nå starter vi konkurrerende virksomhet. Vi tror vårt konsept vil treffe flere, ettersom tilbudet er bredere, sier han.

Selskapet satser på Sunndal som en av fem steder. Målet er å vokse og bli større på sikt.

Vollan minner om at overskuddet av bingodriften går til gode formål – også lokale lag og foreninger.