Det er en grå og regnvåt dag, men regn- og smeltevann fra fjellet har gjort fossene som buldrer nedover fjellsidene rundt Jenstad desto mer imponerende. Mektige, der de kaster seg utfor stupbratte fjellsider. Midt oppe i dette bor Kari Marie Jenstad og Eva Ansnes, på en gard som har vært i familiens eie i generasjoner. Låven inneholder høy, slått og tørket på manuell måte fra de bratte liene rundt garden. Høyet er fint og rikt på smak og selges til lokale sauebønder hvor det brukes som tilleggsfor til kopplam. Men nå skal låven tømmes, og gjøres klar til sommeren. Da skal det tas imot turister her. Låven innredes enkelt med en liten scene, benker og bord og med mulighet for presentasjoner og framvisninger.

Fra 17. juni skal grupper av turister og andre interesserte hentes med traktor og henger på Sunndalsporten, og kjøres opp i dette landskapet. For unike opplevelser.

I sommer legges det opp til to faste ruter, hver med en varighet på cirka tre timer. Den ene går fra Gjøra til Middagshjellen, og videre til Jenstad for servering, før retur til Sunndalsporten. På låven blir det servert kortreist mat og drikke. Som spekemat fra Oppdal, og ost fra inner Gammelsetra i Grøvudalen, fra Torbuvollen og fra Tingvollost.

– Vi er opptatt av kvalitet, sier Jenstad.

Den andre turen går opp til Sveen gård, og videre til Jenstad for servering, før retur.

Jenstad beskriver noen av de opplevelsene som kan vente turistene som blir med på en av turene i området. Traktoren vil stoppe, slik at folk får ut og se, for eksempel oppe på Fallet, med utsikt ned i Åmotan. Eller på tunet på Svøu, hvor det er fine og godt bevarte bygninger. De spreke vil kunne gå turen ned, og opp igjen på Jenstad. De kan også gå til utkikkspunktet ved det imponerende Lindalsfallet. Og de kan kanskje hilse på Anders Hovde, som driver med tjærebrenning på Middagshjellen.

Det er også planer om å videreutvikle tilbudet, dersom interessen fra turistene viser seg å være til stede. En ser også for seg at bedriftsmarkedet kan være interessert i denne typen opplevelser. I et stort rom nede i låven på Jenstad vil bli lagt til rette for kurs, konferanser og lignende.

– Vi har et mål om å få generert nye arbeidsplasser i området med dette, understreker Jenstad, og nevner at det vil bli behov for blant annet sjåfører og guider, samt de som skal tilberede og servere mat.

– Jeg har tro på at vi skal få det til.