Foreldre har engasjert seg sterkt i å få sikret Sandbrekka-krysset på Holten i Sunndal, hvor mange barn og unge opptil flere ganger daglig krysser riksveg 70 på veg til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Nå ser det ut til at de kan glede seg over at en løsning kommer på plass.

Skolepatrulje og lyssignal

Det var under budsjettbehandlingen i økonomi- og planutvalget saka ble løftet fram. Ap, SV og Sp la fram forslagene som fikk utvalgets enstemmige tilslutning.

Blant annet ble det vedtatt å styrke grunnskoletjenestens budsjett med 100.000 kroner, som skal brukes til å gjennomføre trafikksikringstiltak på stedet. De rødgrønne vil prioritere ledetjeneste eller skolepatrulje for skolebarn som må krysse Sunndalsvegen ved krysset Drivavegen - Sunndalsvegen - Fagerhaugvegen på toppen av Sandbrekka. Grunnskoletjenesten får i oppdrag å organisere skolepatruljen med egne ressurser, eventuelt i samarbeid med andre.

De tre partiene la også fram forslag om at den kommunaltekniske tjenesten skal arbeide for å sikre krysningen med såkalte SeeMe-sensorer og lyssignal ved gangfeltet, dette i samarbeid med Statens vegvesen.

Partiene ber samtidig tjenesten om å ta kontakt med vegvesenet for å sikre bedre belysning av gangfeltene i sentrum.

Også dette ble enstemmig vedtatt i økonomi- og planutvalget.

Legger om gang- og sykkelvegnettet?

Sist men ikke minst la de tre partiene fram forslag om at plan-, miljø- og næringstjenesten skal vurdere omlegging av hele gang- og sykkelvegnettet gjennom Sunndalsøra fra Driva bru til skolene og anleggene på Sande.

De ser for seg at kryssing av Sunndalsvegen kan skje nærmere sentrum, for eksempel ved krysset Lykkjevegen - Sunndalsvegen, og at det fysisk stenges for kryssing ved krysset Drivavegen - Sunndalsvgen - Fagerhaugvegen på toppen av Sandbrekka.

Politikerne ber om at det skal legges fram ei sak om dette for økonomi- og planutvalget i løpet av første halvår 2016.

Dette ble også enstemmig vedtatt i utvalget tirsdag.

Plan-, miljø- og næringstjenesten får også i oppdrag å be Statens vegvesen prioritere trafikksikring av Sunndalsvegen der skolebarn og barn som skal til og fra idretts- og kulturanlegg på Sande krysser vegen, og i samarbeid med økonomi- og planutvalget og kommunestyret innarbeide dette i nødvendige statlige handlingsprogrammer for å sikre prioritet for og samarbeid om tiltakene.

Det er kommunestyret som fatter endelig vedtak i saka under budsjettbehandlingen seinere i desember.

Frps forslag falt

Sunndal Frp har også engasjert seg i saka. På møtet tirsdag la de fram et forslag om å finne en løsning for trafikksikring som kan iverksettes snarest. Dette inntil en mer permanent løsning med sykkel- og gangbru lenger nede i Sandbrekka er på plass. Forslaget falt imidlertid med to mot ni stemmer.