I morgen, lørdag, inviteres det til Sæterliarennet 2016. Gutter og jenter fra tolvårsalderen og yngre skal prøve ferdighetene i anlegget - og forholdene kunne ikke vært bedre, sier markeds- og medieansvarlig i Surnadal Alpinsenter, Tove M. Schei.

- Det er knallfine forhold!, understreker hun.

Det er alpingruppa i Surnadal IL som arrangerer mesterskapet.

Vinterferie

I dag tar skoleelever i hele distriktet vinterferie. Og utgangspunktet for skiglede og -aktiviteter skulle være det aller beste.

I Sæterlia blir det dagskjøring hele uka, inkludert helga, fra formiddag til godt utpå ettermiddagen. I tillegg blir det åpnet for kveldskjøring fra mandag til torsdag. Kommende søndag åpnes den nye grill- og bakelsbua ved gapahuken, og det er Furkunnjmat som står for serveringen. Det fristes blant annet med kortreist alpinburger - fra  Sylte gårdsslakteri. Også onsdag i vinterferien skal det være matsalg i bua.

Fredag 26. blir det damekveld igjen, med påfølgende afterski.

Det er også mulig å ta heisen opp og nyte et fantastisk skiterreng og en ikke mindre fantastisk utsikt, sier Schei.

Det er oppkjørt løyper oppover til Strengen.

Andre aktiviteter og arrangementer er også planlagt i bakken: 4. og 11. mars blir det Cæmp Sæterlia, 11. mars er det også klubbmesterskap. 18. mars er det gubbekveld og påfølgende afterski.

- Det er mye som skal skje, sier Schei.

Surnadal Alpinsenter er fornøyd med besøket i bakken den siste tida.

- Det har vært knallbra. Og vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra folk!

Sunndal

Det er også stor aktivitet og fine forhold i bakken i Sunndal Alpinsenter Børsetlia nå i inngangen til vinterferien. Bakken er åpen fra formiddag til ettermiddag både i helga og i vinterferien. Det er ikke kveldskjøring i ferien.

Neste helg, 27. og 28. februar, planlegges det for øvrig storstilt vinterfestival på Ålvundeid, med fjellskirenn, barnas vinterleker, slalåmrenn og andre aktiviteter.

- Det er ypperlige forhold i lia, og meldingene er fine, konstaterer Henrik Børset i vinterfestivalen på Facebook.