Styret i Skeisnebba Veiforening som representerer hytteeiere i Skeisnebba hytteområde, mener Surnadal kommune nå, etter konkursen i Trollheimen utbyggingsselskap, har ansvar for vann og avløp i hytteområdet. I et brev til kommunen henviser foreningen til en avtale som skal være inngått da feltet blei påstartet i 2003/2004.

I avtalen heter det kommunen skal stå for vann og avløp fram til og fra tomtegrense til feltet, mens finansiering, utbygging og drift av anlegget i feltet står for utbyggernes regning. I avtalen står det også, mener veiforeningen, at anlegget skal tilbys kommunen vederlagsfritt når det var utbygd.

Veiforeningen mener kommunen nå vederlagsfritt bør overta vann og avløpsanlegget i hyttefeltet siden utbyggingsselskapet som hittil har driftet anlegget er konkurs og ikke kan drifte det lenger. Dette ønsker ikke kommunen å gjøre. Kommunen skriver i sitt svar de vil avvente bostyrets konkursbehandling av Tromheimen utbyggingsselskap.

Kommunen mener avtalen om overtakelse av vann og avløpsanlegget var en del av et forslag til avtale formannskapet i Surnadal for ikke lenge siden sa nei til.

- Det er leit at hytteeierne i feltet er kommet i en vanskelig situasjon på grunn av dette, sier kommunalsjef Inge Skogheim i Surnadal kommune.

For å få vann opp i hytteområdet er det i tillegg til den kommunale pumpestasjonen på Galtnettet nedenfor hyttefeltet, bygget en pumpestasjon oppe i feltet. Denne trenger strøm for å fungere. Siden utbyggingsselskapet er konkurs er det nå hytteeierne som legger penger i kassa for å sikre vann og avløp i feltet.

- Vi er ikke enig i kommunens tolkning og mener kommunen bør ta sitt ansvar for vann og avløp i hyttefeltet. Vi forstår det kan være uavklarte rettslige forhold knyttet til anlegget som følge av konkursen, men anser svaret fra kommunen som foreløpig, sier Ann Kristin Emblem.

Hytteeierne mener kommunen etter konkursoppgjøret bør ta over ansvaret for vann og avløpsanlegget i feltet. Per i dag er det vel ti hytter i feltet.