Det vil derfor være mulig å få se og prøve fasilitetene i Vintercampen på Kom deg ut-dagen.

Barnas Turlag er et viktig satsingsområde for Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Det er rundt tre hundre medlemmer i foreninga i dag, som retter tilbudet sitt mot familier med barn opp i tolvårsalderen.

Tanken med vintercampen er å gi barna en smak av vinterfriluftslivet og det å bo og oppholde seg utendørs. Det skal foregå ulike aktiviteter, og deltakerne får blant annet lære om hva som er viktig for et hyggelig teltliv om vinteren. Interessen for arrangementet har vært bra, og ganske mange har meldt seg på, forteller Erlend Aarflot.

Barnas Turlag har arrangert mange fine turer, også i Sunndal, i en årrekke. Innerdalen, Flåøya og Grødalen er noen av turmålene som har vært besøkt det siste året. En dagstur til Innerdalen i fjor sommer trakk så mange som 40 små og store. I år planlegges blant annet vårskitur til Jordalsgrenda i april, basecamp i Innerdalen i juni, og tur fra Fale til Innerdalen i høst.

– Vi har bare positive erfaringer, sier Aarflot, som ikke er i tvil om at barna og foreldrene deler mange gode opplevelser på disse turene.