Det er i sakspapirene til onsdagens møte i administrasjonsutvalget de nye retningslinjene for hvordan kommuneansatte skal kle seg når de er på jobb, blir lagt fram. Utvalget har satt revidering av permisjons- og fleksitidsreglementet på sakskartet. Det er i kapittelet som tar for seg arbeidsreglementet det legges fram forslag til regler for hvordan ansatte skal kle seg.

Ikke bare mager

Sitat fra sakspapirene: «Ansatte i stat, fylke og kommune er å anse som en offentlig tjenestemann. På de arbeidsplassene der det er innkjøpt arbeidstøy skal dette benyttes av de ansatte. På de andre arbeidsplassene der den ansatte benytter privat tøy skal noen enkle regler følges: Det er ikke akseptert at det brukes miniskjørt eller korte shorts i jobbsammenheng. Når vi sitter skal ikke skjørt/shortskanten være mer enn 10 centimeter over kneet. Det er heller ikke akseptert at det vises bare mager eller utringning som viser for mye av brystkassen. Typiske fritidstøy som for eksempel joggebukser, tights og liknende skal ikke brukes i jobbsammenheng annet enn for de yrkesgruppene som driver med slik arktivitet sammen med brukerne. Klær som brukes på jobb skal være helt, rent og pent. Når våre innbyggere  og brukere møter en ansatt i Nesset kommune skal det ikke være i tvil om at vedkommende er i tjeneste».

Sømmelig kledd

Personalsjef Anne Karin Sjøli ser at reglene kan være til å dra på smilebåndet av, men sier de legges fram for å sikre at alle kommunalt ansatte er ordentlig og sømmelig kledd når de er på jobb.

– For de som jobber ute og er i kontakt med folk er det viktig at det vises at de kommer fra kommunen. Det er vel kjent at det i store byer kan ringe folk på døra og presentere seg for på være kommunal tjenestemann uten å være det. Det er også viktig at de som jobber på kontor ikke kler seg slik at det kan støte noen.

– Har det vært mange slike tilfeller?

– Nei, men det har hendt at det har vært tema. Nå skal endringene legges fram for administrasjonsutvalget så får vi se hva de mener om dette, sier Sjøli.

Skjerper privat bilbruk

Kommunen har tidligere vedtatt klare retningslinjer for hvordan røkere og de som bruker snus skal oppføre seg. Røykeforbudet gjelder i henhold til «Lov om vern mot tobakksskader». Brudd på bestemmelsene kan medføre en disiplinær reaksjon.

I sakspapirene blir det med uthevet skrift også prsiseert at det ikke er anledning for ansatte eller andre å benytte kommunens kjøretøy eller annet kommunalt utstyr til privat bruk. Alle kommunale kjøretøy skal være parkert på anviste plasser når de ikke er i tjeneste. Unntatt fra bestemmelsene er bil for den som har brannvakt eller legevakt. Andre som kan bli tilkalt utenom arbeidstid må eventuelt hente kommunens kjøretøy på avtalt oppsttillingsplass.