Med seks kamper igjen er Surnadal, Eidsvåg og Dahle tre poeng bak Kristiansund Fotballklubb (KFK) i fjerdedivisjon fotball for menn. Surnadal leder jaktgruppa med bedre målforskjell.

Surnadal IL sier de vil bruke tid på å bygge lag. Slik sett stresser de ikke med å rykke opp en divisjon. Men ser opprykk allerede i år som en bonus.

– Sjølsagt ønsker vi opprykk, men vi bygger klubb, sier daglig leder Øystein Bondhus i Surnadal IL.

Surnadal IL har i likhet med Eidsvåg hatt en bra sesong. 12 seire ett uavgjort og tre tap så lang. En tapt kamp mer enn serielederen. Nå i helga valset Surnadal over Tingvoll heime, mens Eidsvåg banket Molde3 borte. KFK vant heimederby mot Clausenengen/KBK3. Så langt ser KFK ut til å holde stø kurs, men det er så tett mellom de fire lagene i toppen at et tap kan bli skjebnesvangert for Kristiansunds-klubben.

– Et tap for KFK og vi er likt på poeng, sier Bondhus.

En forutsetning for at Surnadal skal kunne rykke direkte opp i tredjedivisjon igjen sesongen etter nedrykk, er at de vinner flere kamper enn KFK de siste fem rundene. På papiret ser Surnadal ut til å få tøffere motstand enn KFK. Surnadal skal møte toerkollega Dahle heime på Syltøran. Det kan på mange måter bli en skjebnekamp. Men sjøl om Surnadal sier de ikke stresser med opprykk, er de nå så nære muligheten at ønsket om å klare det er veldig sterkt.

– Klart opprykk hadde vært bra, men da må vi nok vinne de resterende kampene, sier Bondhus.

I Eidsvåg er det blanda følelser i forhold til opprykk. Trener Espen Mellemseter sier spillerne han har er gode og bør klare å gjøre en god figur også i tredje, men han trenger en større spillerstall om klubben skal klare å bite godt fra seg i tredjedivisjon. Klubben mistet ti spillere foran denne sesongen og mange av spillerne er spredt på skoler.

– I ferien fikk vi bare trent to ganger på en måned, men nå begynner vi å komme i form igjen, sier Mellemseter.

Eidsvåg depper enda etter tapene mot Surnadal heime og Dahle bort i vår. Kamper laget mener de spillermessig burde vunnet. Eidsvåg får mulighet til å revansjere seg, men først møter de KFK til dyst heime på fredag. En kamp Eidsvåg har veldig lyst til å vinne.

– En skjebnekamp, sier Mellemseter.

Surnadal IL setter også sin lit at Eidsvåg drar med seg den gode følelsen av å ha slått et sterkt Molde3 på bortebane i helga når de møter KFK. For både Surnadal og Eidsvåg vil profittere på EIL seier.

– Fortsetter vi å skåre mange mål og KFK taper er vi forbi på målforskjell, sier Bondhus i Surnadal IL.

Mellemseter sier et bra resultat for Eidsvåg i år er å være blant de to beste noe som sikrer cupspill neste sesong og som er målsettingen denne sesongen.

– Surnadal kan bli vanskelig, sier Mellemseter og sikter til den nært forestående bortekampen på Syltøran.