Sunndals damelag i 2. divisjon møtte søndag Byåsen KF 2 på Byåsen Arena.

Seriestart for Byåsen, mens sunndalsdamene møtte Kil/Hemne i første runde forrige helg.

Byåsen viste seg å bli et nummer for store. Dermed gikk det unge sunndalslaget på sesongens andre tap.

Straffe

Den første skåringen kom etter drøyt 20 minutters spill, på straffe, og var signert Oda Solheim Johnsen.

Det antydes at Sunndal kanskje også skulle hatt enda en straffe tidlig i kampen. Slik ble det imidlertid ikke. Og gjestene på trøndersk jord fikk ikke nyte ledelsen lenge. Heimelaget fulgte opp med utligning bare noen minutter etter, deretter tok de ledelsen 2-1 (pauseresultat) - og økte på med enda to skåringer i slutten av andre omgang.

- Vi hang godt med i første omgang, hadde relativt god kontroll, sier trener Bjarne Volden.

- Så fikk Byåsen et par skåringer. Lettvinte skåringer, vil jeg si. Men utpå banen skapte de ikke mye. Vi hadde flere sjanser, var igjennom flere ganger, framholder Volden. Flere nettkjenninger ble det imidlertid ikke på sunndalsjentene.

Sterke lag

Det er sterke motstandere Sunndal bryner seg på nå i starten av sesongen. Neste helg venter Trondheims-Ørn 2 (heimekamp på Sande 2). Laget banket Hødd 12-0 i første kamp denne sesongen, og sikret seg tre nye poeng mot Molde etter 3-2-seier i dag, søndag. Etter Trondheims-Ørn 2 venter Tynset borte og Molde heime for Sunndal.

- Det er de sterkeste lagene, konstaterer Volden. Krevende for et ungt mannskap. Bare to av spillerne på Sunndal er damespillere, resten er jentespillere.

- De må få seg litt erfaring, sier Volden.

Treneren trekker fram flere spillere etter god innsats søndag. Ingrid Smisethjell, Oda Solheim Johnsen, Mari Berset Lien, Ida Sæter.

- De står fram. Jeg kunne nevnt flere også, alle ytte sitt beste, men det er noen som ligger litt høyere i ferdigheter, sier treneren.