Norges Skiforbund har tatt ut 12 utøvere på landslaget i telemark sesongen 2016-2017.

Det er tatt ut syv utøvere på verdenscuplaget, mens fem utøvere har fått plass på rekrutteringslandslaget. Denne uka er det allerede oppstartsamling for verdenscuplaget i Fillefjell.

- Under verdenscupen i år ble det tydelig for meg at vi er den ledende nasjonen på fysiske kapasiteter, mens vi har noe å gå på i forhold til de aller beste når det gjelder skikjøring. Utøverne vil derfor merke at vi kommende sesong satser på enda flere skisamlinger, samtidig som vi kommer til å spisse treningen enda mer ved å leie inn trenere med spisskompetanse på de feltene vi mener må forbedres. På denne måten skal vi ha muligheten til å sikre en god utvikling fremover, og det blir det spennende å se hva det er godt nok for til vinteren, sier landslagssjef Martin Gjøra.

Til vinteren er det igjen klart for VM, og utøverne på verdenscuplaget vil oppleve enda mer tydelighet i forhold til krav og forventninger.

-  Konkurransen tilspisser seg også i telemarksporten i Norge, med jevne og tette konkurranser. Vi har ikke hatt så mange sterke utøvere i junioralder på mange år. Utøverne på rekruttlandslaget puster verdenscuplaget i nakken, mens mange flere juniorløpere puster rekruttlandslaget i nakken. Dette gjorde landslagsuttakene til en krevende prosess. Med junior-VM på hjemmebane, jobber vi nå iherdig med å legge opp til et godt trenings- og oppfølgingstilbud også for de som ikke er på noe lag. Dette vil blant annet skje ved å åpne opp for deltakelse på rekruttlandslagets samlinger, for de utøverne som bor i regionen samlingen avholdes i. I tillegg vil det bli arrangert flere åpne juniorsamlinger både på barmark og ski, hvor også begge landslagene vil være med, sier Gjøra.

Nytt av året er også oppstart av et jenteprosjekt med blant andre egne treningssamlinger for jenter.

Telemarklandslaget sesongen 2016-2017, verdenscuplag:

Menn

Trym Nygaard Løken, Bækkelaget Sportsklubb

Ådne Kristenstuen, Nordre Land IL

Sivert Hole, Åndalsnes IL

Andreas Solstad Alme, Eidsvågen IL

Kvinner

Mathilde Olsen Ilebrekke , Nordre Land IL

Guro Helge Kjølseth, Nordre Land IL

Thea Smedheim Lunde, Ullensaker Skiklubb

Rekrutteringslandslag

Menn

Øyvind Vagstad, Syril IL

Amund Møster Haugen, Fjellguten Skilag

Henrik Buck Bryn, Hagahogget Lomlag

Kristian Lauvvik Gjelstad, Morgedal IL

Kvinner

Gøril Strøm Eriksen, Bækkelagets SK

Samlingsplan verdenscuplaget

1.-5. mai: Fillefjell

18.-22. mai: Folgefonna

30. mai - 3. juni: Juvass

12.-16. juni: Bø

26. juni - 30. juni: Folgefonna

7.-14. august: Juvass/Bø/Skien

31. August - 4. september: Folgefonna

12.-14. september: Oslo

24. september - 8. oktober: Hintertux

21.-25. oktober: Juvass

7.-12. november: Saas Fee