Kaptein Dreyers Minneløp ble en skikkelig løpsfest i strålende solskinn lørdag. Med bedre deltakelse enn på mange år, noe arrangørene Hydro Sunndal BIL og Sunndal IL Friidrett gledet seg stort over.

- Vi må tilbake til tidlig 90-tall for å finne et tilsvarende deltakerantall, sier leder for arrangementskomiteen, Bent Ivar Sæther, til Driva.

Det var 85 påmeldte i minneløpet, 28 sprang trimklassen på tid og 24 uten tid. I barneløpet stilte hele 85 barn til start. Dermed 222 deltakere til sammen i arrangementet.

Ingen kunne hamle opp med Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim IL.

Han vant i år, som i fjor - og året før. I 2014 kom han inn på tida 39,38 - og var med det den første deltakeren i løpet noensinne som greide å komme seg gjennom løypa på mindre enn førti minutter. I fjor løp han over målstreken på 39,39 - og i år ble det ny løyperekord på 39,34.

Enda mer imponerende blir prestasjonen når Ebrahim røper overfor Driva at han stilte til start uten oppvarming.

- Jeg skiftet klær i bilen, og så gikk jeg ut til start, smiler han.

- Jeg er fornøyd!

Ebrahim forteller at han startet rolig, men økte på litt etter hvert. Det kan Kristian Woldvik fra Rindal IL skrive under på. Han forteller at de to lå likt de første to kilometrene, men så stakk Strindheim-løperen fra. Dermed ble det andreplass på Woldvik, som stilte i sitt første individuelle løp i Rindal-trøya etter å ha slitt med en skade.

Det ble delt tredjeplass i løpet. Et uhell på oppløpet førte til at en løper falt, og det ble levert protest etter innkomst. Arrangøren valgte å dele tredjeplassen mellom Simon Steinshamn fra Tingvoll FK og Knut Hjertvik fra Kårvåg IL. Lars Hol Moholdt fra Rindal ble nummer fem.

Turi Malme fra Hitra var første kvinne over målsteken, etterfulgt av Marit Klokset fra Oppdal og Mali Røen Skjermo fra Rindal.

Det skal også nevnes at både Leif Brekken og Sigurd Warmøy stilte for start i løpet - for 42. gang. De to var sjøl godt fornøyd etter innkomst - og ble gjort stas på av arrangøren.

Mer fra Kaptein Dreyers Minneløp i papirutgaven onsdag!