Sykkelfesten starter fredag 1. juli med Eresfjord Classic, som er et uhøgtidelig arrangement, som for første gang så dagens lys i 2006, og sist arrangert i 2012, i Kurt Asle Arvesens glansdager som proffrytter i Europa.

– I dette rittet hadde alle få en sjanse til å sykle fra Kurt Asle til toppen av Vistdalsheia. De aller fleste fikk utdelt et handikap ut ifra tidligere prestasjoner. En middels mosjonist kunne for eksempel få starte 10–15 minutt før Kurt, mens han eller hun som kom med sykkelen med handlekorg på styret, kunne få 30 minutters forsprang! Kurt Asle startet sist, og skulle forsøke å ta igjen alle foran med handikap – Kurt kom aldri først opp. Dette rittet er kun 8 kilometer langt, og oppnåelig for de aller fleste, opplyser rittleder Geir Ivar Hoem.

I dag har bygda oppfostret enda en habil syklist, Bjørn Tore Hoem, som sykler for Team Joker kontinentallag. Han vil da måtte ta over arven etter Kurt Asle, og finne seg i å starte sist i år. I år kan man også stille i løpesko, og man kan faktisk delta med elektrisk sykkel. Dette er en morokonkurranse for alle, sier Hoem.

– Så er vi stolte av å kunne si at vi har et samarbeid mellom Nibberittet og Trollstigrittet (25. juni). Her vi skal kåre Møre & Romsdals klatrekonge og dronning. Avsluttende ritt og selve kåringen finner sted i Eresfjord Classic. Nibberittet er allerede avholdt, og nåværende innehavere av klatretrøya er Øyvind Heiberg Sundby og Jeanette Persson. Begge er forhåndspåmeldte til Trollstigrittet og Classic, så dette blir ulidelig spennende, forteller Hoem videre.

Grand Prix

Eresfjord Grand Prix 2016, arrangeres 2. juli:

– Lørdag følger vi opp med en skikkelig Grand Prix, et flott landevegsritt som går fem runder rundt vakre Eresfjord. Et mer konkurransepreget ritt enn ovennevnte. Her arrangerer vi og tilpasser til aldersbestemte klasser, gutter og jenter 10–16 år. Med fokus på god premiering til alle barn/ungdommer i disse klassene, noe vi har fått gode tilbakemeldinger på.

Arrangementet har en fin ramme for publikum, da start- og målområdet er ved Coop i Eresfjord.

– Her kan publikum kose seg med kaffe og is, mens de ser syklistene passere fire ganger før de kommer i mål på den femte runden.