Eidsvågløperen Andreas Solstad Alme (20) fryktet junior-VM var spolert etter fallet i helgas worldcuprenn i Hurdal. Han hektet i en port og vred foten. Heldigvis viste det seg at det ikke var brudd. Det var et leddband i ankelen det gikk ut over. Ved hjelp av plastring og smertestillende håper sisteårsjunioren på å være klar til junior-VM som starter onsdag.

Andreas Solstad Alme har vært en av landets fremste medaljehåp foran mesterskapet som går av stabelen på Rjukan 1. til 4. mars. Eidsvåg Il stiller med hele fem løpere i mesterskapet. I tillegg til Alme stiller Erik Kvernberg, Tor Kjetil Alstad, Jon Steinar Alme og Lene Marie Husvik.

Det var under helgas worldcup konkurranse i Hurdal Alme var uheldig.

– Jeg jobber for Aker i Nordsjøen og kom for seint til Hurdal for å delta i fredagens renn. Lørdag var det klart for parallell. Der var det svært hard konkurranse, og jeg bestemte meg for å gi alt fra start. Etter hoppet kom jeg for tett på porten med det resultat at jeg hekta. Vred foten og ble kjørt til sjukehus for undersøkelse. For meg som tidligere har pådratt meg brudd i begge føttene, var det greit å få konstatert at det ikke var brudd. Det var leddbandet i ankelen det hadde gått ut over.

– Du satser likevel på å konkurrere i VM?

– Ja, foten ser ikke bra ut i dag, mandag, men jeg satser på at det retter seg mye til onsdag. Med plastring av foten og smertestillende innabords tror jeg det skal gå greit. Jeg hadde et håp om både gull og andre medaljevalører under VM. Nå må jeg nok ta det som det kommer, sier hardhausen fra Eidsvåg.

De øvrige løperne fra Eidsvåg IL leverte en sterk innsats i Hurdal. Tor Kjetil Alstad falt under fredagens klassisk, men Erik Kvernberg kjørte inn til en sterk 14. plass.

Under lørdagens parallell var Kvernberg uheldig og falt i prologen. Tor Kjetil Alstad tok skikkelig revansje fra fredag, og kjørte seg helt fram til åttendedelsfinalen. Der røk han ut mot kanskje verdens beste telemarkkjører, Tobias Mûller.

Under søndagens klassisk sprint kjørte Tor Kjetil Alstad inn som 15. mann av 42 løpere i første omgang. Han tok en 20. plass søndag, noe som blir betegnet som en svært sterk prestasjon av en debutant i wc-sirkuset. Trym Løken vant rennene både lørdag og søndag. Nå venter junior-VM for telemarkløperne.