I oktober i fjor omkom 22 år gamle Snorre Larsen fra Surnadal under en jakttur i Lofoten. Snorre var fra barnsbein av en ivrig fotballspiller og spilte på Surnadal sitt A-lag gjennom flere sesonger. Han fortsatte å spille fotball etter at han flyttet til Tromsø for å gå på lærerhøgskolen. Han ble raskt kaptein på 4. divisjonslaget Krokelvdal og fikk med sitt vinnende vesen mange gode venner i idrettsmiljøet der.

– Han var en gladgutt og ble et naturlig midtpunkt i miljøet. Uka etter at Snorre omkom bestemte jeg meg for at vi måtte gjøre noe for å få til et møte mellom spillerne fra Krokelvdal og Surnadal gjennom en minnekamp. Det var ja med en gang da jeg kontaktet de to klubbene, forteller Anders Larsen som er onkel til Snorre.

Del av laksefestivalen

Minnekampen skal gå på Syltøran lørdag 23. juni. Dette er samme helga som laksefestivalen arrangeres. Janne Husby i Norsk Laksefestival sier minnekampen går inn som en del programmet. I forkant av minnekampen skal damelaget møte Fortuna frå Ålesund. Damelaget var egentlig oppsatt med bortekamp denne helga, men fikk byttet slik at de får med seg minnekampen.

Næringslivet sponser

Det er kostbart å hente 20 fotballspillere fra Tromsø til Syltøran. De kommer på fredag og skal innkvarteres på hotellet fram til søndag.

– Jeg har skrevet et brev til næringslivet i bygda med spørsmål om sponsing. Tilbakemeldingene har vært positive. Det er kommet inn mye penger, men det mangler fortsatt litt før vi er helt i mål.

Det skal ikke tas ordinære billettinntekter, men alle som kommer får anledning til å gi å penger. Overskuddet skal gå til barneidretten i Krokelvdal og i Surnadal.

– Vemodig

Anders Larsen minnes en glad nevø som likte at det skjedde ting rundt ham.

– Han ville ha likt det opplegget vi planlegger. Det blir vemodig, men på samme tid godt for oss i familien å ha noe å se fram til.

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg sa sporenstreks ja da han ble spurt om å dømme kampen.

– Etter kampen blir det bankett på klubbhuset.

Anders larsen sier de planlegger å vise spillerne fra Kroelvdal bygda. Fredagen skal de alle besøke grava til Snorre i Stangvik.

– Flott tiltak

Daglig leder Øystein Hjelle Bondhus i Surnadal Idrettslag karakteriserer minnekampen som et kjempetiltak som det er viktig for idrettslaget å få være med på.

–Det blir veldiig fint å være med på hedre minnet til Snorre. Minnekampen blir trolig det største enkeltarrangementet på Syltøran i år. Vi håper det blir veldig mange som kommer for å se kampen, sier Bondhus.