Rundt 160 løpere - derav hele 40 i konkurranseklasse - deltok i Rindølrennet på søndag.

En del av konkurranseløperne brukte Rindølrennet som oppkjøring til NM og 5-mil og det var et rimelig sterkt startfelt som la ut i løypene oppe i Furuhaugmarka med løpere også fra klubber andre steder enn Midt-Norge.

Johan Hundseth fra Kolvereid tok teten til første matstasjon, men fikk etter hvert følge av Magnus Stensås, Tydal, og Kornelius Grøv, Byaasen Skiklub.

De tre holdt følge det meste av distansen oppe på Furuhaugmarka. Vi fikk også meldinger om at Kristoffer Berset, Surnadal, holdt følge med Lars Ove Aunli, Strindheim, ikke så langt etter tettrioen.

Inn til mål hadde Hundseth tydeligvis profittert på bedre gli, og hadde en god ledelse på Magnus Stensås før innspurten. Det ble med andre ord ikke noe spurtoppgjør om seieren.

Også Stensås kom inn i ensom majestet til andreplass før Kornelius Grøv.

De tre kunne fortelle om flotte forhold oppe i marka, men med ganske så trått i snøen og tungt føre.

Så lå det an til spurtoppgjør om fjerdeplassen, der junior Kristoffer Berset tok innersvingen på Lars Ove Aunli på oppløpet. Utrolig bra innsats av junioren fra Surnadal i dette selskapet.

Jo Svinsås hadde distansert Kjelsåsløperen Erik Olsvik Dengerud - som tidligere i vinter var med på å dra Svinsås opp til en god plassering på 15-kilometeren i NM.

Første konkurranseløper over mål var imidlertid Andreas Fjorden Ree som gikk klassisk 18-kilometer.

Ragnhild Mogstad, Surnadal, har slitt med skader denne vinteren og begrenset seg også til å gå 18-kilometeren. Hun ble første fristilsløper i mål.

Storesøster Berit Mogstad, Strindheim, gikk hele 3-mila og ble raskeste kvinnelige løper på den lange distansen foran Julie Myhre, Byåsen.

Vi kommer tilbake med oppdateringer i form av flere bilder i denne saka, samt alt av resultater i papiravisa på onsdag.