Oppgjøret mellom Surnadal og Eide/Omegn så ut til å gå mot 1-1 og ekstraomganger da Chris-Robin Gundersen sendte laget fra Eide til NM-kvalifiseringens andre runde. Dermed blir det ikke noe «cupeventyr» på Surnadal i 2018.

– Det blir jo ikke noe cupfinale uansett på oss, sier Surnadal-trener Webjørn Holten.

Han forteller at laget heller brukte kampen som en treningskamp inn mot sesongstarten i 4. divisjon.

– I og med at vi har fått trent så lite ute, og forholdene ikke har vært slik vi har ønsket, så jeg på det her som viktig å få bekreftet at vi kan gjøre det vanskelig for de beste lagene. Eide kommer til å henge godt med, helt i toppen, sier Holten.

Smevoll i tverrliggeren

Det ble en jevn og tett kamp på Amfi Park. Nærmest i første omgang kom Sander Smevoll for Surnadal da han sendte ballen i metallet etter et innlegg fra Amen Hailu. Like etter sidebytte sørget Bjørn-Egil Didriksen Botten for Eide-ledelse, men Stein Todalshaug utlignet på et direkte frispark etter en drøy time.

Smevoll fikk nok en stor mulighet tre minutter før slutt, etter en situasjon som skapte kaos foran Eide-målet, men heller ikke denne gangen var centimeterne på angriperens side. I stedet sendte Chris-Robin Gundersen Eide/Omegn videre i cupen på overtid i andre omgang.

– En god kamp. To gode lag. Jevnt og tett. Muligens at vi har et lite antall sjanser mer enn de, oppsummerer Surnadal-treneren.

Dan Blekken gjorde et vellykket come-back på A-laget og var kanskje banens beste spiller. For første gang startet to eritrere for Surnadal. Petros Simon Bokre (29) som indreløper og Amen Gebrehiwet (21) som høyrekant. De spilte henholdsvis 78 og 80 minutter. Begge gjorde en god figur. Tore Bæverfjord (17) spilte en god kamp som venstreback.

– Som å slå på en bryter

Sunndal fikk lite til å stemme i den første omgangen i NM-kvalifiseringskampen mot Kristiansund. Etter sidebytte var det som om en bryter ble skrudd på, sier trener Torgeir Ruud Ramsli.

– Ja, det var nesten som å slå på en bryter. Klart, så får vi uttelling ganske tidlig. Vi får noen hjørnespark og situasjoner. Vi får litt trøkk på de. Så får vi uttelling, og da virker det som at det kommer av seg selv, sier Ruud Ramsli om Sunndal-laget som entret banen i andre omgang.

Ali Khosnau sendte hjemmelaget i ledelsen etter halvspilt første omgang. Nyervervelsen fra Clausenengen gjorde ingen feil alene med Sunndal-keeper Ronny Mikkelsen Sletnes. Det ble også resultatet til pause på Kristiansund stadion.

Også Sunndals nykommere ville vise seg frem i årets første tellende kamp. Kevin Dyrhaug gikk fra Eide til Sunndal tidligere i vinter. Han utlignet til 1-1 tidlig i andre omgang. Og plutselig var det gjestene som dominerte ute på kunstgressbanen.

Tor Erik Torske, tilbake på sin tidligere hjemmebane, gjorde både 2-1 og 3-1 til Sunndal, før KFK og Ole Kjartan Smeby reduserte til 2-3 i sluttminuttene. Helt på tampen fullførte Torske sitt hat-trick, da Sunndal kontret inn cupavansementet.