På plassene bak fulgte Sigmund Kielland og Gjermund Løfald.

Strålende sol og ypperlige skiforhold sørget for at det 35. Rindølrennet ble et svært vellykket arrangement. Mange folk hadde tatt turen til Skogsletta søndag. Med ca. 170 startende, hvorav 47 stilte i konkurranseklassen, var det duket for en strålende dag på Skogsletta.

Rennleder Johan Landsem var godt fornøyd med både arrangementet og oppmøtet.

– Vi må si oss veldig fornøyde med at hele 47 stykker stiller i konkurransen i dag, spesielt med tanke på at også noen av de som stiller til start i dag , også stilte på Reinsfjellrennet i går.

Landsem kunne også opplyse om at det var rundt 30 frivillige i sving som bidro til arrangementet, og at løypa var blitt kjørt og vedlikeholdt flere ganger de siste dagene inn mot rennet. Forholdene var i alle fall upåklagelige!

Sterke lokale navn

Mosjonistene kunne velge mellom distanser på 6,18 eller 30 km, mens konkurransedistansen var tre mil. Rindølrennet opererer, som et av svært få turrenn, klasser både i klassisk og fristil. Blant de som stilte til start var sterke lokale navn som Hallvard Løfald, Ida og Berit Mogstad og nybakt verdensmester Lars Moholt, bare for å nevne noen.

Startskuddet for klassiskløperne var kl. 11.45, mens de som gikk fristil startet et kvarter senere.

I klassisk gikk den lovende surnadalingen Jonas Aasbø et kjempeløp, og ledet så å si fra start til mål. Aasbø, som representerer Surnadal men går på skole i Meråker, ble klokket inn på tiden 1:24:21, over fire minutter før nestemann. – Jeg ble litt nervøs, da jeg holdt på å stivne i de første motbakkene. Heldigvis tok jeg meg kjapt inn, og klarte å gå fra relativt tidlig. Forholdene var veldig fine, sa den talentfulle surnadalingen.

Spennende spurt

I fristilklassen ble det langt mer dramatisk, da en gruppe på fire mann kom samlet inn på oppløpet. Eirik Lorentsen, fra Henning skilag, seiret knepent over hjemmefavoritt Lars Moholt i spurten, og kom inn på tiden 1:11:48. På plassene bak fulgte Sigmund Kielland og Gjermund Løfald på 1:11:50. Kvinneklassen ble vunnet av Berit Mogstad på tiden 1.19.22. På plassen bak fulgte lillesøster Ida med 1:27:00.

– Gøytt å gå

Rindølrennet ble i år arrangert for 35.gang. En av de som har stilt til start i samtlige er rindalingen Inge Brønstad. Brønstad har i tillegg også vært rennleder i flere år. Selv om han har deltatt på samtlige renn, har han ingen planer om å gi seg med det første.

– Det er utrolig ‘’gøytt’’ å gå, og spesielt når det er så fine forhold som det er nå. Brønstad opplyser om at han nokså sikkert kommer til å stille til start neste år også, men tid og resultat er ikke noe han er spesielt opphengt i.

– Tid er i grunnen irrelevant for de som er så dårlig trent som meg, gliser rindalingen.

Det er liten tvil om at Rindølrennet har et svært bredt tilbud, som favner mange. Både barn, voksne og pensjonister hadde tatt turen for å oppleve skigleden i solskinnet på Skogsletta. I konkurranseklassen stilte det løpere fra hele Midt-Norge, og på startstreken var det i tillegg en representant fra Finland. Antti Henriksson (41) jobber til daglig i Trondheim, og satte stor pris på å delta på skirennet.

– Dette er et av de fineste stedene jeg har gått på ski noen gang, og med det været som var i dag var det rett og slett kjempefint.

Selv var han ok fornøyd med sitt eget løp. ‘’ Det var en del tunge motbakker, og det har ikke blitt så mye tid til trening i det siste, men alt i alt er jeg fornøyd med eget løp’’. Henriksson kunne også meddele at han har planer om å returnere til skogsletta, både på konkurranse og for å trene.

– Jeg kommer helt sikkert til å komme tilbake hit, både på trening og konkurranse. Dette er definitivt en av de flotteste skiløypene jeg har gått i.