Lørdag blir det liv og røre i Eresfjord. I samarbeid med bygdelaget og Nesset CK inviterer primus motor for arrangementet, Geir Hoem, til storslagen sykkelfest i sykkelbygda der naturen preges av et trettitalls utplasserte sprøytelakkerte sykler.

Som tidligere har alle som ønsker det muligheten å stille på startstreken. Seniorene skal sykle fem runder inkludert masterrunden der alle syklistene er samlet etter ledebilen. Bilen kjører i mosjonsfart, slik at alle som ønsker det har mulighet til å være med på den første runden. Deretter handler det om å kjøre raskest mulig gjennom de øvrige firerundene, hver på 13,4 kilometer.

Fjorårsvinnerne Bjørn Tore Hoem og Gjertrud Hovdenak stiller til start også på lørdag. De er favoritter til å vinne også i år.

– Vi forsøkte å få Kurt Asle Arvesen hit også, men han er dessverre opptatt med et lite ritt ned i Frankrike, smiler Hoem.

Arrangørene håper på stor deltakelse og mange tilskuere.

– Det blir fellesstart ved Coopen der gutter og jenter opp til 10 år sykler seks kilometer, 11–12 år sykler en runde på 13,4 kilometer, mens 13–14 år sykler to runder. 15-16-åringene sykler tre runder, opplyser Hoem. Som sier Eresfjord Grand Prix er regionens eneste ritt med ekte podiepiker – gutter – under premieutdelingen.