SIL har stor bredde nedover i årsklasse. De mønstrer hele tre lag i G 14-årsklassen i Norway Cup.

Det forteller det meste om hvor godt forspent SIL er på dette alderstrinnet. Rødtrøyene fra industribygda har både ellever, nier og sjuerlag. Sunndal som har hele 35 spillere i de to årsklassene, er tydelig på at de er mer opptatt av spillerutvikling enn å oppnå gode resultater i Norway Cup og andre turneringer de deltar i. Tom Meek som er en av tre trenere i 13 og 14-årsklassen, mener det er fullt mulig å gjøre det bra selv om det ikke er det som er fokuset.

-Vi har valgt å melde på tre lag med tanke på at flest mulig skal få mest mulig spilletid. Klubben er opptatt av at våre spillere skal ha en god utviklingsarena. Dette er et ledd i den strategien, sa Meek da den første turneringsdagen på Ekebergsletta og de andre feltene som benyttes gikk mot slutten. En av tre G 14-trenere hadde på det tidspunktet ikke oversikt over hvordan det hadde gått med alle de ti Sunndal-lagene som representerer klubben i Norway Cup.

Rekordstor turnering

De skal de neste dagene prøve å bidra til at det blir flere SIL-lag som når det gjeveste sluttspillet. Det er en årelang tradisjon at Sunndal fyller opp flere privatbiler og busser og vender blikket mot hovedstaden i juli. Slik har det vært i mange år. I år er det ti lag og rundt 150 spillere som skal sørge for at det blir kjekt å være Sunndal-supporter i gigantturneringen som i år har over 1600 lag. Så mange har det aldri vært i noen Norway Cup-utgave tidligere.

-Det er kjekt å få komme hit å få møte nye lag. I denne turneringen er det forholdsvis stor mulighet for at vi får møte utenlandske lag, sa guttene på sjuerlaget etter at de hadde tapt sin åpningskamp for Rennebu. De unge tenåringene hang allikevel ikke med hodet. SIL-guttene får muligheten til å revansjere tapet på tirsdag. Den muligheten håper de å gripe. Simen Svaberg Larsen 2 og Eivind Sæter scoret målene da det ble 3-5-tap for sørtrønderne.

-Hvor langt ser du for deg at ellever og sjuerlaget kan komme til å nå, Meek?

- Vi har størst forventninger til elleverlaget selv om vi prøver å tone ned resultatfokuset. De kan komme langt dersom de har flyten og unngår de tøffeste motstanderne tidlig i turneringen. Det er mange av de beste G 14-lagene som er med her, sier Meek til Driva. Han og trenerkollegene da nierlaget rundspille Stokmarknes. De vant hele 7-0 over vesterålingene.

B-motivet

I GANG: Jonas Vollan og lagkameratene på Sunndals G 14-lag i sjuerklassen gikk på tap i åpningskampen. Rennebu ble for tøffe for de unge guttene.