OSLO: Det er klart etter at lagene torsdag  ettermiddag vant sine kamper. Det ble en svært så nervepirrende semifinale for Surnadal mot Moelven/Åsmarka. Det ble seier 4-3 på "golden goal". Sunndalsjentene slo Herd 3-0 i kvartfinalen.

– Jeg er utrolig stolt over jentene nå. Jeg har vært med på Norway Cup i 13 år. Men har til gode å se et Surnadal-lag i en semifinale. Nå er den ventetida over, sa en lykkelig Arild Nerland etter at J 19-laget hadde vunnet 4–3 på «golden goal» Avgjørelsen falt etter fire minutters spill i spilleforlengelsen.

Tekst.m.innrykk: Det var Anna Fivelstad som var jenta som utløste de store jubelbrølene i en kamp som startet to timer seinere enn planlagt. Ventetida føltes lang for dem som sto og trippet og ventet på å komme i gang. Oppladningen ble derfor ikke optimal for de to lagene. Baneklusset fører til at Surnadal fikk langt mindre restitusjonstid i forhold til semifinalen i går kveld.

Store forsinkelser

– Det er store forsinkelser på de fleste banene. Jeg vet derfor ikke når vi kan forvente at den kampen kommer i gang, sa Nerland da dramaet var over i går ettermiddag. Vilde Edvardsen ga Surnadals sjuerlag ledelsen etter 2 0 sekund. Så utliknet Moelven Åsmarka. Mari Smevoll sørget for ny ledelse da hun dundret et frispark rett i mål. Hedmarkingene kom imidlertid tilbake.

Først da de utliknet til 2–2 og deretter da de satte inn 3–3 etter Johanne Bruset på nytt hadde gitt surnadalingene ledelsen. Eline Børmark nektet å slippe inn flere baller etter at 4-3-scoringen var et faktum. Hun stengte buret og var med og bidro til at dette ble en historisk ettermiddag for Surnadal-fotballen. Det er ifølge de som har vært med lenge første gang de sikret seg medalje.