Over 150 deltakere stilte til start til lørdagens 40 års- jubileumsutgave av Kaptein Dreyers Minneløp. Abdulaziz Ebrahim, Strindheim IL, var nok en gang utilnærmelig i kampen om seieren i jubileumsutgaven av løpet. Han løp de vel 11 kilometrene på tida 39,19. Andremann over målstreken var eviggunge Egil Brevik (54) som sprang inn på tida 45,08. Kjell Magnar Berli tok tredjeplassen 32 sekunder etter Brevik.

Første dame over målstreken var Turid Malme. Det var hennes 10. klasseseier i minneløpet.

Det spørs likevel om det ikke var veteranene Leif Brekken (69) og Sigurd Warmøy (83) som stod for den største prestasjonen under årets minneløp. De har begge fullført samtlige 40 løp, og stilte friske og opplagte til start også på jubileumsløpet.

- Vi er sannelig priviligerte vi som kan stå opp hver dag og ha god matlyst, sier Leif Brekken til Driva. Han har i alle år gått mye i fjellet både på tur og som jeger, og understreker at han er takknemlig for sin gode helse.

- Minneløpet kan nesten sammenliknes med 17. mai for meg. Det er en fest hver gang.

Sigurd Warmøy kan også glede seg over god helse.

- Jeg trimmer regelmessig. For meg personlig passet det ypperlig at de reduserte lengden på løypa fra 19 kilometer til  vel 11 kilometer. Jeg sier som Leif; jeg er kjempeheldig som har fått beholde helsa.

Hydro Sunndal bedriftsidrettslag og Sunndal Friidrett hadde lagt alt godt til rette for deltakerne på jubileumsløpet. I anledning jubileet startet minneløpet med en jubileumsrunde rundt om på verksområdet. I tet var fabrikksjef Martin Sagen og ordfører Ståle Refstie. Sistnevnte var litt i tvil om treningsgrunnlaget, men det skulle vise seg å være en grunnløs bekymring. Formen holdt til mål.

Det ble også arrangert barneløp. 57 barn stilte til start. Se video under!