Det ble tap på sunnmørsk grunn for Surnadals A-lag i 3. divisjon lørdag.

Laget møtte Ålesunds eldste fotballag på Rollon kunstgras lørdag ettermiddag. De to lagene møttes i bunnen av tabellen - Rollon nederst på tabellen før kampen, med null poeng etter tre runder spilt - mot Surnadals ene, på plassen over. Surnadal sikret seg sesongens første poeng forrige søndag, etter uavgjort 1-1 mot Fjøra.

Solid keeper-innsats

Kampen var jevnspilt fra avspark, men etter hvert var det Rollon som tok føringen og skapte de største sjansene. Flere ganger var heimelaget alene med keeper, men ifølge Sunnmørspostens live-oppdatering fra kampen gjorde Steinar B. Ranheim i Surnadal-målet en svært solid jobb - med den ene kjemperedningen etter den andre.

Rollons første skåring på kunstgraset lørdag kom etter sidebytte, i det 66. spilleminutt. Og i det 85. minutt doblet doblet heimelaget ledelsen. Ifølge live-oppdateringen fra kampen kunne det se ut til at målscorer Daniel Gjerde - alene med keeper Ranheim - var i offside da pasningen gikk, men skåringen ble likevel godkjent.

Det var ifølge Sunnmørsposten et relativt ufarlig Surnadal-lag som gjestet Rollon i dag. Lagets første store sjanse kom i det 85. spilleminutt, men Rollon-keeper Jonas Bigseth Mathisen var våken og holdt buret reint.

Småskuffet stemning

- Vi gjorde et helhjerta forsøk på å få med oss poeng i dag, sier trener Olav Smevoll til Driva etter kampen. Det er et småskuffet lag som sitter på bussen heimover en liten time etter kampslutt. Smevoll sier at det ikke var et voldsomt mye bedre lag Surnadal møtte på kunstgraset i Ålesund, og mener laget kunne greid å ta poeng - men slik gikk det ikke denne gangen.

Smevolls oppsummering samsvarer stort sett med rapporten fra Sunnmørsposten.

- Første omgang var relativt jevnspilt - og sjansefattig. I andre omgang slet vi litt mer med å henge med. Men på slutten greide vi å skape en god del sjanser, både før og etter 2-0-skåringen.

Smevoll trekker også gjerne fram keeper Ranheims innsats.

- Han gjorde en fenomenal kamp. Men ellers var det god laginnsats i dag. Det var en god prestasjon av hele laget. En må se dette i lys av at halve laget er guttespillere, understreker han.

- Nå ser vi framover.

Neste kamp for Surnadal venter mandag 9. mai. Da møter laget Hødd 2 på Syltøran stadion.

Surnadals lag:

1 Steinar B Ranheim

4 Tor Inge Polden

5 Vegar Brøske

6 Kristian Ansnes

13 Knut Ola Høvik

2 Sindre Fiske

10 Martin Lundemo Aakvik

16 Ingebrigt Løfaldli

18 Espen Fougli Vraalsen

38 Erik Kvendset Andersen

27 Arnstein Aasbø

Innbyttere:

25 Kristian Ellevset

31 Sindre Hyldbakk Kvande

32 Tore Næss