Hele 932 rindalinger har avgitt sin stemme i folkeavstemningen om kommunereformen. Det tilsvarer 58,5 prosent av de stemmeberettigede. Mandag kveld ble det klart at et knapt flertall - 51,1 prosent har stemt for kommunesammenslåing mens 47,2 prosent har stemt imot.

- Jeg er overrasket over resultatet, men ikke så mye i hvilken retning rindalingene ønsker seg, sier ordfører Ola Heggem.

578 personer - 62 prosent - ønsker å bli del av en Orkladal kommune sammen med Meldal, Orkdal, Agdenes, Snillfjord og Skaun mens 332 personer - 35,6 prosent - har stemt for å bli del av Nordmørsalternativet sammen med Surnadal og Halsa.

Vil veie tungt

- Dette er et tungt argument å ta med videre inn i debatten. Innbyggerundersøkelsen blir offentliggjort tirsdag, og sier mye det sammen som folkeavstemningen, sier Heggem.

Han tror tre ting særlig har innvirket på resultatet - at kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har lyktes med å innprente ei skjebnetru om at kommunene må bli større - at krevende økonomi og innføring av eiendomsskatt har vært argument for mange - samt at rindalingene tar ikke sjansen på at en fylkesmann sittende i Molde vil anbefale at Rindal blir med i en retning innbyggerne ikke ønsker.

- Det er vel liten tvil om at den sikreste måten for rindalingene å bli trøndere på, er å slå seg sammen med Orkdal, sier han.

Avgjør før Meldal

Heggem ser for seg at det vil bli en politisk prosess i partigruppene fram mot 22. juni og kommunestyret tar den endelige avgjørelsen.

- Dette skjer jo uka før møtet i kommunestyret i Meldal. Ser du på det som problematisk?

- Nei. Vi har jo vist tidligere at vi er i stand til å ta sjølstendige beslutninger i Rindal, så det gjør vi i denne saka også. Men jeg tror nok meldalingene er godt fornøyd med at vi gjør vårt vedtak først, sier Heggem.