Det er i et brev til Sunndal kommune Statens vegvesen opplyser at de har vært i dialog med aktuelle grunneiere langs nedre del av elva Driva. Som kjent skal det bygges ny Driva bru i løpet av 2015 og 2016, og under anleggsperioden vil det være nødvendig å leie en del areal til lager og rigging av den nye stålkonstruksjonen.

For å holde anleggskostnadene nede, er det viktig at dette arealet er så nært som mulig til brukryssingen.

Ikke enige

Vegvesenets har inngått minnelige leieavtaler med både Hydro Aluminium og Sunndal Jeger- og Fiskerforening.

Imidlertid har en ikke lykkes i å få til en leieavtale med Sunndal Næringseiendom AS.

Årsaka er at selskapet har helt andre forventninger til leiepris enn de andre grunneierne, går fram i et brev til Sunndal kommune. Brevet er underskrevet av prosjektleder for den nye brua, Per Bjørn Gjelsten.

- Statens vegvesen har plikt til å behandle grunneiere likt med hensyn til prissetting, og finner ikke å kunne godta tilbudet fra Sunndal Næringseiendom.

Sunndal Næringseiendom ASA eier, utvikler og forvalter ikke utbygde eiendommer i næringsparken på Håsøran regulert til næringsformål. Dette utgjør cirka 200 dekar.

Ber kommunen hjelpe

Nå er vegvesenet på jakt etter alternativt areal. En må finne egnet areal raskt, slik at arbeidet med brubyggingen kan komme i gang i henhold til framdriftsplanen. Vegvesenet foreslår å leie areal av Sunndal kommune på Håsøran. Dette er areal som kommunen leier av SNE til deponering av overskuddsmasser.

- Dette betyr at Sunndal kommune må forhandle fram en avtale med SNE (...) der vår entreprenør får tilgang til området, skriver Gjelsten. Han understreker:

- Det er svært beklagelig at vi må gå til dette skritt, spesielt sett i lys av de verdier vi mener å ha tilført SNE gjennom oppfylling av industriområdet Håsøran.

Prosjektlederen viser til at det kostet vegvesenet cirka seks millioner kroner ekstra å legge tunnelmassene på Håsøran framfor å dumpe dem i sjøen i Sandvika.

Det er planlagt oppstart for arbeidet med ny Driva bru i desember. Brua skal etter planen tas i bruk høsten 2016.