Punktum for saka, som har engasjert mange gjennom flere tiår, ble satt i kommunestyret onsdag.

Stig Rune Andreassen (Frp) nektet å gi opp kampen for det lokale motorsportsenteret. Han la i møtet fram forslag om at kommunen skal kontakte grunneier på Vinnavoll og avklare forholdene om videre framdrift for motorsportsenteret. Videre at konsulent skal engasjeres for å fortsette støyutredningene, med det som mål at en reguleringsplan for et motorsportsenter på Vinnavoll kan bli godkjent. Han foreslo at inntil 120.000 kroner skulle avsettes til dette.

Forslaget ble satt opp mot rådmannens forslag om å skrinlegge Vinnavoll. Bare fem representanter rakte handa i været, og dermed fikk flertallet skrinlagt Vinnvoll for godt.

De rødgrønne la fram forslag om hvordan administrasjonen skal arbeide videre for å sikre et samlingssted for motorinteressert ungdom i Sunndal.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Her bes administrasjonen arbeide videre med å få etablert en ungdomsklubb for motorsport. Det skal legges opp til samarbeid med eksisterende motormiljøer, og en skal finne et egnet sted for et klubblokale på Sunndalsøra, eventuelt i samarbeid med allerede etablerte miljøer.

Det skal avklares hvilke funksjoner som bør og kan ligge i et klubblokale eller verksted.

En ser for seg sambruk av en motorsportbane i en nabokommune, og administrasjonen bes arbeide videre med hvordan et samarbeid med motorsportklubber og miljøer i nabokommunene best kan organiseres.

Kommunestyret vil ha saka på bordet når budsjettet og årsplanen for 2014 skal behandles.