Fredag ble det kjent at det er åpnet konkurs i boet til Vaskeri Sunndal AS. I en melding fra Brønnøysundregistrene går det fram at konkurs ble åpnet ved oppbud. Det betyr at det er styret som har begjært selskapet konkurs.

Daglig leder i Vaskeri Sunndal AS er Kristin Brandvold. Styreleder er Per Atle Hansen.

Driver videre

Tina Lundemo er oppnevnt som bostyrer for selskapet. Hun forteller tirsdag formiddag at det arbeides for å fortsette tilsvarende virksomhet i vaskeriet.

– Inntil videre har bostyret valgt å ikke stenge virksomheten. Produksjonen har gått som normalt både i dag og i går. Vi jobber nå for å realisere boet og har håp om å videreføre arbeidsplasser, sier hun.

Lundemo bekrefter at det har meldt seg interessenter til boet.

Hun ønsker ikke å opplyse hvem disse interessentene er. Hun vil heller ikke verken bekrefte eller avkrefte at det er lokale interessenter.

Ved konkursåpningen var 51 prosent av Vaskeri Sunndal AS eid av Krøsen Invest AS, et selskap som igjen er eid av Per Atle Hansen. Vaskeri Sunndal AS ble etablert i 1992. Hansen kjøpte vaskeriet i 1997, før han solgte deler av selskapet seks år seinere. Fram til konkursen var 49 prosent av vaskeriet eid av Sentralvaskeriet for Østlandet AS, et selskap heleid av Sentralvaskeriene AS og ett av fire datterselskaper innen vaskeri- og renserivirksomhet. Sentralvaskeriet AS er igjen heleid av Skibsaktieselskapet Manitowoc AS.

Meldte oppbud

Vaskeri Sunndal AS hadde i 2014 (siste tilgjengelige tall) en omsetning på 4,2 millioner kroner og et negativt resultat før skatt på 530.000 kroner. Lundemo har ikke tall for 2015, men viser til at styret i selskapet begjærte oppbud etter å ikke ha funnet grunnlag for å drive videre. For å få åpnet en konkurs må selskapet være insolvent – ute av stand til å oppfylle sine forpliktelser.

Første skiftesamling i boet blir holdt 12. april i Nordmøre tingrett. Under en skiftesamling vil bostyrer legge fram en foreløpig innberetning som beskriver selskapet og selskapets økonomiske situasjon, blant annet hvilke funn som er gjort med hensyn til årsaka til konkursen og eventuelle straffbare forhold, hvordan regnskap er håndtert og så videre.

Krav i boet skal meldes bostyrer innen 19. april.

– Så langt har vi mottatt lite kravsanmeldelser, sier Lundemo.

Det er ifølge Proff.no ni ansatte i selskapet. Deres lønnskrav er ivaretatt, sier bostyreren.

Vaskeriet på Sunndalsøra har hatt store avtaler med Sunndal kommune og med Hydro Sunndal.