Kontrollutvalget i Sunndal har møte torsdag. Til møtet stiller utvalget spørsmål til Sunndal kommune ved rådmannen om rutinene i helsesektoren i kommunen. Det vises til to saker som utvalget er blitt gjort kjent med gjennom media:

* Fastlege som granskes for tiende gang.

* 900 tabletter som har forsvunnet fra en helseinstitusjon.

Fastlegesaka

Fastlegen i Sunndal fikk i sommer, etter flere tilsynssaker, sin autorisasjon begrenset på en slik måte at han nå kun kan jobbe som lege i underordnet stilling på sykehus med supervisjon og veiledning fra annen lege.

Kontrollutvalget viser til at det er kommunens ansvar å sørge for et forsvarlig helsetilbud, og for innhold og kvalitet i tjenestene.

- Kontrollutvalget mener dette kan være et brudd på begge lovene, heter det i et brev fra utvalget til Sunndal kommune.

Kontrollutvalget ber om svar på flere spørsmål. Blant annet hvilke rutiner som gjelder for ansettelse av fastleger i Sunndal, og om kommunen sjekket legens referanser fra tidligere oppdragsgivere. Utvalget spør også hva kommunen vil foreta seg for å hindre og forebygge slike hendelser i framtida.

Tabletter forsvant

Kontrollutvalget viser også til en sak omtalt i media om 900 tabletter som forsvant fra en helseinstitusjon. Kontrollutvalget er ikke kjent med hvilken kommune det dreier seg om, men viser til at det i media ble referert til "en nordmørskommune". Fylkeslegen har uttalt at håndtering av legemidler er en viktig funksjon i utøvelsen av arbeidet som helsepersonell, og en tillit samfunnet og arbeidsgiver har gitt personellet. Et slikt tyveri er egnet til å svekke tilliten til helsetjenesten generelt.

Kontrollutvalget spør om hvilke rutiner som gjelder for oppbevaring og utdeling av legemidler i hjemmetjenesten i Sunndal kommune.