Reguleringsplanen for Øksendalsøra og kommunehusområdet var oppe til femte gangs behandling i økonomi- og planutvalget tirsdag. En krevende sak å lande, som har gått flere runder politisk. Før behandlingen i møtet tirsdag har to alternative planforslag vært ute til høring og offentlig ettersyn.

ØP-utvalget var enstemmige tirsdag, og gikk for alternativ 2, i tråd med rådmannens innstilling.

Det betyr at det åpnes for to bygninger på området, begge med to etasjer og parkeringskjeller. Dette ser en for seg vil gi plass til cirka fem boenheter.

Den høyeste bygningen vil rage godt over den nærliggende bebyggelsen i området, men høyden er godkjent av fylkeskonservatoren ettersom bygget samsvarer med både størrelsen og plasseringen til det gamle samvirkelagsbygget som lå på tomta før det ble revet på 60-tallet.

Det kom inn til sammen 38 merknader i den siste høringsrunden. Noen av dem ble tatt til følge.

Blant annet tillates det ikke sammenbygninger mellom de planlagte bygningene på Øksendalsøra. Byggeområdet trekkes også lengre bakover, og området mellom stranda og byggeområdet reguleres til friområde. Den naturlige stranda skal ivaretas uten inngrep, og det er ikke tillatt med tiltak som svekker eller dekker til den naturlige stranda. Det tas bort at kaia kan utvides. Eventuelle terrasser skal være inntrukket i fasaden. Lengden til vestre bygning avgrenses til 16 meter.

Flere av politikerne i møtet tirsdag ga uttrykk for at de mener det er på tide at saken nå landes.

Nå vil kommunestyret få reguleringsplanen til sluttbehandling.