Mandag kveld var det åpning av Kulturskolen på Indre Nordmøres sommerutstilling i Finstuå. Siri Skjerve har vært faglærer i Visuelle kunstfag på Kulturskolen på Indre Nordmøre siden april, og har sammen med elevene jobbet med ny kunst som nå vises frem i Finstua.

- Gjennom visuell kunst lærer man et språk man kan bruke til å uttrykke seg. Samtidig lærer elevene å bruke materialer, som senere kan komme godt med ved yrkesvalg eller andre utfordringer i livet, sa Skjerve før åpningen.

Siden nyttår har kunstelevene jobbet med ulike prosjekter siden nyttår. I Finstuå var det tegninger, malerier og gipsmasker, og mange fikk stolt vist frem sine kunstverk til venner og familie.

I tillegg til utstillingen viste ungdomsgruppa på dramalinjen ved Kulturskolen på Indre Nordmøre frem et utdrag av det de har jobbet med dette skolehalvåret. De har laget en minirevy, med temaet nett og sosiale medier. Ikke alle elevene var til stede, men Marianne Sogge, Iselin Øye Vullum, Mikaela Sveen Hjertø og Silje Øyen formidlet stykkene godt.

- Det er et viktig tema, både for unge og gamle, sier de om valget av temaet.

Gerd Ingrid Kvendset håper den flinke gjengen fortsetter til høsten, og at flere ønsker å starte med drama.

- Planen videre er å jobbe mot DUS (Den Unge Scene) som til slutt ender opp i en regional festival, forteller hun.