Familiearrangementet på Glønavatnet er et fast innslag under Laksefestivalens første dag. Det øste ned, men det stoppet ikke ivrige fiskere fra å kaste snøret i vannet.

Surnadal Jeger og Fiskeforening hadde omtrent femti deltakere da de arrangerte familiekvelden i fjor, men på grunn det våte været ble det ikke like mange deltakere denne gagen. Men for de 20 personene som var der stilte i gode, tette klær. Og fisken bet fra første stund!

- Deltakertallet kan vi nok skylde på det våte, sure været. Men de holdt ut, og det var god stemning, sier leder i Surnadal Jeger og Fiskeforening Ove Magne Åsen.

Mye fisk i vannet

Brage Ulvund var en av de første som fikk fisk. Han har fisket en del før, og sto tålmodig og sjekket om duppen gikk under.

- Det napper ikke veldig mye, informerte han.

Litt lenger bort sto Jorunn og Berit Hoel sammen med pappaen sin. De hadde vært veldig heldige, og etter bare noen minutter hadde de dratt i land to fisker. De unge damene var svært fornøyde med fangsten, men ikke like imponerte over været. Fingre og tær ble kalde ganske fort.

- Vi blir nok ikke stående så veldig lenge, sa far.