NABOOPPGJØR I NM-KVALIFISERINGEN:

– Jeg føler nok kanskje at det har dabbet litt av

Sunndal har vunnet de fire siste møtene mellom lagene, men Surnadal har vunnet fire av de fem siste cupoppgjørene mot Sunndal.

MØTER SURNADAL: Trener Torgeir Ruud Ramsli og Sunndal tar imot Surnadal til NM-kvalifisering på Sunndal kunstgress søndag.  Foto: Martin Sørvik

Nye artikler

Det er den nyeste historikken mellom Sunndal og Surnadal før søndagens NM-kvalifiseringskamp på Sande. Vinneren går videre til andre kvalifiseringsrunde, som er siste hinder før den første ordinære cuprunden. Der venter en potensiell hjemmekamp mot en større klubb.

– Det betyr nok mest motivasjonsmessig for guttene og økonomisk for klubben, om vi gjør det bra. Nå gikk det rimelig bra i fjor i og med at vi kom til første runde og fikk hjemmekamp mot KBK. Det er på en måte det det dreier seg om hvert år i cupen, å komme seg til første runde og få en liten fest, sier Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli.

Sunndal og Surnadal møtes i NM-kvalifisering for fjerde gang på sju år. Lagene har møtt hverandre tett og ofte de seneste årene, i 4. divisjon og i cup-kvalik. Likevel er ikke nabooppgjøret det det en gang var, da begge lagene spilte i 3. divisjon, ifølge Sunndal-trener Ruud Ramsli.

– Jeg føler nok kanskje at det har dabbet litt av. Fotballen er litt annerledes enn før. Det er mange unggutter på begge lag som kanskje ikke har den gamle historikken i seg, det var kanskje mer før når det var spillere opp i 30-årene. De har vært forholdsvis vennlige de kampene. Det blir en annen type fotball, med kunstgress og mange unggutter. Da blir det litt roligere og kanskje ikke den samme temperaturen over det. Men det kan jo skje. Men, det er ikke helt det samme nei, sier han.

Vant sist i Sunndal