Torve har allerede begynt å tenke på økonomiplanen:

- Gleder meg til å starte

Jeg ser fram til å komme i gang. Dette blir hard jobbing, men jeg er glad for at avtalen som sikrer meg fylkesordførervervet, sier Tove-Lise Torve.

Gleder seg: Det blir utfordrende men jeg gleder meg, sier påtroppende fylkesordfører Tove-Lise Torve.  Foto: Richard Nergaard, RB

Nye artikler

Den kommende fylkesordføreren i Møre og Romsdal har lagt et travelt døgn bak seg. Etter at det mandag kveld  så ut til at hun  og Arbeiderpartiet skulle klare å sikre seg fylkesordførervervet,  så det hele annerledes ut tirsdag morgen. Etter harde forhandlinger der både Ap og Sp holdt på at de skulle ha fylkesordføreren, ble det brudd i forhandlingene med det resultat at Sp, KrF og Venstre gikk til Høyre. I går ble det kjent at de i løpet av natta hadde inngått en avtale som sikret Kristin Sørheim som fylkesordfører, og Anders Riise som fylkesvaraordfører. Utfordringen med avtalen var at den bare hadde støtte fra 20 av de 47 representantene i fylkestinget.