(Vestnes Varfjell – Sunndal 3-2)

Det var spilt sju minutter av kampen da Elling Furland Olafsen sendte Vestnes Varfjell i ledelsen på Vestnes idrettspark. Spørsmålet var om ballen var over streken. Ja, mener både Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli og kampens dommer, Terje Sorthe. Men situasjonen kunne og burde vært håndtert bedre, er de enige om.

– Ballen var jo helt klart inne, så det var riktig. Men så løper han (assistendommeren) mot midten, og så løper han tilbake igjen, som om han angrer seg. Så fortsetter bare spillet, og vi spiller i to minutter. Så, plutselig, får assistentdommer og dommeren kontakt, etter at Vestnes Varfjell og publikum roper. Så dømmer de for mål, som for så vidt er riktig. Men en veldig merkelig situasjon når det skjer så lang tid etterpå. Det er ikke videodømming i 4. divisjon, sier Torgeir Ruud Ramsli.

Slik oppfatter dommer Terje Sorthe situasjonen ved 1-0-scoringen til hjemmelaget:

– Jeg også ser, og mener, at den ballen er inne. Så ser jeg på assistentdommer som starter å løpe. Og så stopper han, så ser vi på hverandre, før han går tilbake igjen. Og da blir jeg jo litt usikker. Den kunne selvfølgelig vært håndtert bedre, sier Sorthe.

– Siden det tar så lang tid før dere dømmer mål, blir dere påvirket av Vestnes Varfjell og publikum som roper?

– Nei. Det er vel mer det at vi blir usikre på hverandre, kanskje, svarer han.

Straffesituasjonen

I sluttminuttene, på stillingen 3-2 til Vestnes Varfjell etter at Vebjørn Bergem Sørheim og Petter Blekken Melkild hadde scoret for Sunndal, skjedde det igjen. Erik Ruud Ramsli ble felt innenfor sekstenmeteren. Assistentdommeren vinket for straffe, men dommer Sorthe vinket flagget ned, og spillet videre.

– Da blir jo vi litt hissig, fordi at han hørte på assistentdommeren i den første situasjonen. Da blir det litt styr, sier Sunndal-treneren.

– Når det gjelder straffesparksituasjonen, så vinker han. Det er riktig som du sier. Ut ifra slik jeg ser og leser situasjonen, så er jeg i utgangspunket sikker på at det ikke er straffespark. Men når assistentdommer vinker, så går jeg bort til han for å høre, og da er det jo slik at jeg er hoveddommer, og han er assistentdommer. Slik er det jo, sier Sorthe.

– Man blir helt matt av slik oppførsel

Sunndal-spiller John Jørgen Gridseth Hafstad pådro seg rødt kort etter en «frustrasjonstakling» etter straffesparksituasjonen.

Men det var noe helt annet som fikk trener Torgeir Ruud Ramsli til å reagere i sluttminuttene. Klokka tikket mot Vestnes-seier.

– Arrogansen er så stor, at det nesten ikke er til å tro. Vi spør dommeren hvor lenge det er igjen. Da svarer han: «Det skulle dere likt å visst», sier han.

– Det er på et sånt nivå som gjør at jeg blir helt motløs. Det er veldig sånn... Man blir helt matt av slik oppførsel. I hvert fall jeg, legger Ruud Ramsli til.

Terje Sorthe innrømmer at han kunne svart på en annen måte.

– Ja. Altså, det kunne jeg sikkert. Men så sier man at det er igjen tre minutter, og så er det en situasjon, og så legger man til enda mer. Og det blir diskusjoner på banen av det. Det er litt vanskelig, sånn sett. Slik ble det dessverre i dag, sier Sorthe.

– Hvordan opplever du kampen? Var det en vanskelig kamp å dømme?

– Det var vel situasjoner. Men... Jeg kunne sittet igjen med en bedre følelse. Jeg føler at de situasjonene du sikter til er riktige. Men jeg er enig i at, spesielt den første situasjonen, sikkert kunne vært håndtert bedre, avslutter han