Trygve Brøske, Josten Ansnes, Tone Søyseth Døving og Anders Larsen tok publikum med storm når de sto på scenene sammen under åpningskonserten i Vårsøghelga. En gjenforeningskonsert.

- Går det bra i kveld, gjør vi comback annen hver Vårsøghelg, sa en opplagt pianist, Trygve Brøske.

Billaget på Øra var fylt til randen av tilhørere. Ekstra stoler blei satt inn og det var nok 240 personer til stede i salen. De fikk flott musikk fra et godt opplagt orkester. Det var fortryllende og høre Døvings vokal akkompangert av tre klassemusikere.

- Vi er et Henning Sommerro coverband, egentlig, sa Jostein Ansnes og fikk latter fra salen.

Famntak åpnet med Famntak og avsluttet med Slåttatæja. Innimellom var det mange Vårsøgsanger, dog i Famntaks egen tonedrakt. Fiolin, gitar, piano, sang litt trekspill, bøtter og lokk, Famntak.

- Dere ser ikke en dag eldre ut, sa Jostein Ansnes da han så utover det til stor del godt voksne pulikummet i salen.

- Og da svarer dere?

- Takk det samme, kom det etterhvert fra salen.

Og Famntak fikk med salen på å spille luftgitar og nynne kjøle. Humoren til Jostein Ansnes og Trygve Brøske var treffsikker, og salen var med på notene.

- Kulturskolen er 20 år i år. Medlemmene i Famntak har vært innom der, sa daglig leder Gerd Ingrid Kvendset i Vårsøghelga, da hun hilste publikum velkommen.

At det var liv i publikum fikk Billaget merke. De som satt bakerst i salen måtte hysjes på et par ganger. Gjestene var i ivrig samtale til god bakgrunnsmusikk.

- Nå tar vi siste nummeret, så later vi som vi går av scenen og så tar vi ekstranummeret dere ville klappet oss inn til, så sparer vi oss for klappingen, sa Jostein Ansnes.

Etter framføringa reiste publikum seg. De mener nok de fikk valutta for pengene. Etter Famntak gikk kulturskoleelever på scenen.

Saken oppdatert med bilder.