Alise Einmo er i godt selskap etter at hun i helga fikk overrakt et stipend på 10 000 kroner fra Magnar Lundemos Minnefond. Petter Northug er en av flere landslagsløpere som har fått det samme stipendet de siste årene.

- Jeg ble veldig overrasket da mitt navn ble ropt opp. Men det var gledelig at jeg var en av to som i år fikk stipendet, sa Alise etter at hun hadde fått sjekken. Den andre tilfalt Astrid Stav som både vant norgescuprenn og ble beste 1999-modell i norgescupen i vinter. Det var første gang i historien at to jenter fikk stipendet samtidig. Magnar Lundemos Minnefond ble opprettet etter at den tidligere toppidrettsutøveren og landslagstreneren brått og uventet gikk bort i en alder av 48 år. Lundemo hadde også en stor kontaktflate på Indre Nordmøre. Han konkurrerte ofte både i Rindal og Surnadal da han var aktiv.

- Vi har delt ut stipend med jevne mellomrom etter at minnefondet ble opprettet. Det står i statuttene at stipendet primært skal deles ut til lovende langrennsløpere som er på tur opp og frem. Flesteparten som har mottatt en påskjønnelse fra oss har eller har hatt en link til Meråker. Det har også Alise ettersom hun er elev ved skigymnaset her i bygda. Forhåpentligvis så får 20-åringen en tilsvarende utviklingskurve som flere av de andre som har fått stipendet. I så fall går Alise en lys fremtid i møte, sier Hallgeir Martin Lundemo. Han er sønn til avdøde Magnar Lundemo og er med i minnefondets styre.

Fin avslutning

-Jeg føler ikke at jeg kunne ha fått en bedre avslutning på mine fire flotte og innholdsrike år i Meråker. Jeg har lært utrolig mye den perioden jeg har vært her. Det er lærdom jeg skal bruke for det som det er verdt i fortsettelsen. Forhåpentligvis så kan det føre til at jeg blir en bedre langrennsløper og klarer å hevde meg i seniorsammenheng etter hvert. Det er mitt langsiktige mål, sa Alise som har valgt en idrett som er forholdsvis dyr. Derfor kommer pengene hun fikk på avslutningsdagen på skigymnaset godt med. Hun regner med at de vil gå til skiutstyr. Alise er godt i gang med oppkjøringen til en ny sesong.

-Det har ikke gått helt etter planen så langt ettersom jeg har hatt trøbbel med en hæl i seks uker. Det har ført til at det ikke har blitt løpetrening. Jeg har vært nødt til å trene alternativt. Håpet og målet er at jeg skal være klar for løping om ikke alt for lenge. Litt frustrerende har det vært at jeg på grunn av skaden ikke har fått muligheten til å delta i løpskonkurranser. Men jeg har konkludert med at jeg vil være på den sikre siden i forhold til hælskaden, før jeg begynner med løpstrening og eventuelt konkurranser. Jeg ser ingen grunn til å stresse ettersom det fortsatt er mye igjen av barmarksesongen, sier Alise til Driva.

Prioriterer mengde

Sommeren skal Alise tilbringe i Surnadal. Hovedfokuset er å få gjort en best mulig mengdetreningsjobb. Hun vet at det er helt nødvendig dersom det skal være mulig å få gode resultater i seniorsammenheng. Konkurranseprogrammet vil bli tøffere ettersom norescuprenn og andre viktige renn kommer tett. Einmo har i kraft av det hun presterte sist vinter fått plass på Sør-Trøndelags seniorkretslaget. Det innebærer at hun får et bra samlingsopplegg og god oppfølging på rennene. Førsteårssenioren røper også at hun gjennom sommeren og høsten skal ha et ekstra fokus på hurtighet og avslutningsteknikk.

-Jeg føler at jeg har litt å hente på det området, sier Alise som er veldig motivert for å gjøre den treningsjobben som må ligge i bunn for å få ytterligere fremgang. Hun lar seg trigge av at det er et bra opplegg på kretslaget.