Lørdagskvelden ble en musikalsk festaften. Det startet med en perle av en duokonsert med fantastiske Ola Kvernberg og Amund Maarud og fortsatte med et forrykende show med Red Hot som i tillegg hadde med åtte eminente strykere fra Ensemble Allegria. Kvernberg og Maarud ble også med videre og satte spissen på kveldens siste konsert.

Ola Kvernberg har sterke bånd til Nesset og familie her, og kommunen har nytt godt av flere besøk av denne eksepsjonelle fiolinisten gjennom årene. Helt siden gjennombruddet omkring årtusenskiftet har Kvernberg spilt en sentral rolle i norsk musikkliv. Han har gitt ut flere kritikerroste album, mottatt Spellemannsprisen og etablert seg som en ettertraktet komponist. Maarud er mest kjent som energisk gitarhelt med sitt eget band, duoen Morudes og rockebandet The Grand. Han har vunnet Spellemannsprisen, Notoddens Bluespris 2016 og Tono Edvardspris 2016.

Det var i grunn som forventet at disse to karene kunne få det til å fungere på scena, men de overgikk alle forventninger. Tittelsporet fra filmen «Two raging grannies» skrevet av Ola Kvernberg ble et tidlig høydepunkt og fikk opp temperaturen blant publikum tross bare 12 grader i lufta. De fortsatte med Maaruds «Change of heart» og temperaturen steg ytterligere. Videre vekslet de mellom sanger de to hadde laget og innimellom jammet de så det nærmest slo gnister.

En indisk trommemaskin Maaruds bror hadde kjøpt på eBay førte nye kule rytmer til, og duoen fortsatte å imponere. At kun to musikere kan prestere å skape et slikt musikalsk trøkk var utrolig kult å oppleve og på et punkt var det så heftig at jeg sverger på at vinden skifta retning. Mellom sangene fortalte karene litt om seg selv og samarbeidet, og deres humoristiske og karismatiske tilstedeværelse beriket også konsertopplevelsen. Kvernberg benytta sjansen også til å rette en takk til Lars Petter Bjerkeset for å ha fått i stand denne unike og fantastiske musikkfestivalen.

Tittelmelodien fra filmen «Nord», komponert av Kvernberg ble et nytt høydepunkt. Her tok de i bruk loopmaskin og skapte et nydelig og stemningsfullt lydbilde. Med svalene stupende ned mellom scena og publikum avslutta duoen med en eksplosjon av et nummer, basert på filmmusikken til en film Kvernberg ikke huska navnet på, og deretter ble de klappa inn på scena igjen til et velfortjent ekstranummer.

Etter en stor halvtimes pause var det klart for neste konsert, «Red Hot with Strings». Med elleve mann i besetningen og ti års fartstid som profesjonelle musikere er Red Hot noe av et unikum i norsk musikkliv. Bandet som har sin opprinnelse i Romsdalen har rykte på seg for å være et solid liveband og med åtte strykere samt Kvernberg og Maarud med seg på laget ble dette en konsert de fleste sent vil glemme. Med kruttsterke Knut Marius Djupvik i spissen på vokal og festivalsjef Bjerkeset på saksofon dro gjengen i gang og leverte så det smalt. Det ble rett og slett en durabelig musikkfest.