Årets motbakkeløp under Gjæra Gjøra var flyttet til en ny trase – nemlig opp til toppen av Gjørashaugen på motsatt side av riksvegen med startsted noen hundre meter i retning Oppdal.

Den nye traseen blir beskrevet som vel så krevende som den forrige. Det som er litt synd sett fra publikums synspunkt er at startstedet ligger såpass langt unna Sunndalsporten at kun et fåtall fikk med seg starten. Og enda mer synd for publikum var det at dagens suverene vinner, randonne-spesialisten Ola Hovdenak med flere hadde lagt inn dette i løpet som en del av en lengre treningstur, som visstnok skulle ende i Storlidalen(!).

Etter endt løp ble det dermed en ikke så rent lite amputert premieutdeling.

Fjorårets vinner, Torbjørn Koksvik, som for øvrig denne dagen fylte 12 år, var den raskeste i klassen under 16 år også i år – men det var vel for mye å vente at han skulle klare å henge på Hovdenak og de andre racerne i år. Han løp likevel inn til en klar bestetid i yngste klasse fulgt av broren Fredrik. Vi merker oss ellers at Ålvundfjords nye løperfunn, Bersven Røkkum nok en gang leverte et nytt, sterkt løp etter å ha fullført på dagens klart nest beste tid.

Resultater:

Jenter og gutter under 16 år: Torbjørn Koksvik 20.34, Fredrik Koksvik 22.31, Jona Sirnes 22.43, Dordi Forseth 23.11.

Over 16 år: Ola Hovdenak 16.59, Bersven Røkkum 17.47, Kjetil Okkenhaug 19.56, Anders Skar 20.53, Thomas Sandhaug 21.55, Arnt Hafsås 22.33, Reiel Gravdal 25.26, Arne Drøpping 31.43.