På kjøkkenet regjerte to unge damer, Emma Steinshamn og Gudrun Stokke. De hadde på forhånd klargjort pizzasnurrer og snacks som de solgte sammen med forskjellige drikkevarer. De to damene hadde også utformet kveldens spørsmål.

- Vi deler på å lage spørsmål, sa Emma Steinshamn. Forrige gang var det Edgar Kattem som gjorde jobben, og neste gang er det Anne Skjølsvold sin tur.

Etter hvert er det tradisjon med tre runder quiz i løpet av sommeren. Arrangementet er svært populært.

Denne kvelden var det Kristin Merete Fosseide Bjørnås som leste opp spørsmålene. Da hadde deltakerne benket seg rundt bordene i grupper på tre, fire eller fem. I alt var spørsmålene delt i fem kategorier, fra Hendelser i 2018, Det britiske kongehus, Kroppen vår, Jorda rundt, Sightseeing, Kjente personer og Film og TV. Etter å ha besvart to kategorier var det pause. Og det var nødvendig etter å ha brukt hjernen så intensivt.

Spørsmål om hva er den sørligste delstaten i USA heter, er for eksempel ikke så opplagt. Ikke alle visste at det er Hawaii. Hvem som var Camilla Collets berømte bror er heller ikke selvsagt. Kanskje var spørsmålet om hvem som skåret flest mål i VM 2018, noe enklere?

Muligheten til å kjøpe noe styrkende var også til stede. Rettegjengen arbeidet intenst, og etter kort tid kunne lagene høre om de var mellom de tre beste. Resultatene viste seg svært jevne.

Bare ved å høre navnene på lagene, kommer det fram at her er kreative personer. I alt ni lag stilte opp med navnene Bønder i solnedgang, Harde nøtter, Yggdrasil, Gode gamle, Runes Dreamteam, Girlpower, Hummel og gullhauk, Navnløs og Tormod.

Gode gamle var et av lagene som hadde vært med fra starten. For quizkveldene har vært arrangert siden 2001. Først var arrangementet i Bjørnåsstøggu. Så pågikk det i mange år på uteområdet ved Litj-Larsstuggu. Etter at skimuseet åpnet i 2014, har dette vært møtestedet.

- Vi er en fast gjeng. Vi er med fordi det er gøytt! En fin måte å gå ut på, sa Oddbjørn Heggem. Å vinne er viktig, men ikke det viktigste.

- Vi blir utfordret på kunnskap, og det stimulerer, mente John Ole Aspli.

Etter ytterligere to kategorier med etterfølgende pause, kom innspurten. Og Kristin Merete Fosseide Bjørnås kunne utrope kveldens vinner som ble Hummel og gullhauk. Men hakk i hel fulgte Runes Dreamteam og Bønder i solnedgang.

- Vi er ikke faste deltakere, kunne de fem i vinnerteamet berette. Vi bor i Oslo og Trondheim og er sammen med to ekte rindalinger.

- Jeg har deltatt sammen med andre før, men i kveld prioriterte jeg familien, sa Odd Geir Rønningsbakk.

Den tredje quizkvelden følger senere i sommer. Da blir både kveldens vinner og det laget som er best etter tre kvelder, premiert.