HARDWARE.NO: Stinger og Avatar skiller seg fra hverandre på flere punkter. Cyber Snipa har en lasersensor mens Nzxt holder seg til en vanlig optisk sådan. Forskjellen mellom de to teknologiene er at optiske mus bruker en lysdiode, mens lasermus bruker en laserstråle. Fordelen med sistnevnte teknologi er at presisjonen øker siden lysstrålen er smalere og mer konsentrert om ett punkt. Les også: Er dette den ultimate spillmusen?

Teknologien forbruker også mindre energi, men dette er viktigst når det gjelder trådløse mus, hvilket ingen av de to musene i testen er. At begge musene er laget for spilling merkes både på den høye følsomheten hos produktene og på den medfølgende programvaren som har støtte for makro og programmerbare knapper. Les også: Musen du former selv

Konklusjon

Både Cyber Snipa Stinger og Nzxt Avatar er gode mus. De har høy presisjon og følsomhet, og klarer i tillegg å benytte makroer. Begge musene har god glid på grunn av teflonføttene, selv om Nzxt Avatar glir noe lettere på alle testede underlag. Byggekvaliteten er like god hos begge musene. Selv om unormalt høyt trykk legges på musene er det ingen knaking å spore i plastskjøtene. En funksjon vi savner hos begge musene er muligheten for å slå av lysdiodene helt. På noen mus er dette mulig via den medfølgende programvaren, men med Stinger og Avatar må du enten leve med lyset eller teipe over det med teip. Les også testen: Opp fra graven!

Cyber Snipa Stinger

Alt i alt føles Cyber Snipa Stinger som den mest spillfokuserte av de to musene. Makrofunksjonaliteten er mer avansert og følsomheten er høyere. Det innebygde minnet gjør at installeringer lagres i musen selv, og ikke via programvare. At produsenten har valgt å bruke den mer avanserte lasersensoren, er også en fordel.

Vektsystemet gjør at musens tyngdepunkt til en viss grad kan tilpasses dine egne preferanser. Presisjonen øker ikke ved hjelp av denne muligheten, men noen bevegelser blir enklere å utføre når musens vekt er tilpasset ditt eget bevegelsesmønster. Stinger ligger godt i hånden og gir god støtte. Det er ikke noe problem å bruke musen konstant i flere timer. Alle knapper bortsett fra den bakre tommelknappen er enkle å nå og bruke. Å endre følsomhet under spilling er problemfritt, og etter en stund blir det en naturlig del av spillingen.

Den eneste ulempen med Cyber Snipas mus er at bare to av knappene er programmerbare. I spill er dette som regel ikke noe stort problem, men under vanlig bruk i Windows kan det være svært begrensende. Dette er imidlertid et ytterligere tegn på at Stinger er laget for spilling, og ingenting annet. Les også: Mus for miljøet

Nzxt Avatar

Det første forsøket fra Nzxt på å lage en datamus for spilling er veldig vellykket. Programvaren føles mer fullstendig enn hos Cyber Snipa. Det er enkelt å finne og forstå de ulike instillingene og de forklares på en god måte. Presisjonen og følsomheten er veldig god, selv om Stinger har noe høyere følsomhet. Dette er imidlertid ikke merkbart, da en følsomhet over 2000 DPI sjelden brukes.

I stedet for å begrense knappenes funksjonalitet slik Cyber Snipa har gjort, har Nzxt valgt å la deg programmere alle de ni knappene helt og fullt. Dette gjør at musen fungerer ypperlig i Windows ved vanlig kontorarbeid, samt til bilderedigering. Det eneste problemet er at Nzxt Avatar er ubekvem å bruke over lengre tid. Det finnes ingen støtte for hånden midt på kroppen, og venstre og høyre museknapp har ikke groper som kan gi fingrene støtte.

Nzxt Avatar oppleves ikke som like spillfokusert som Cyber Snipa Stinger, men fungerer rent teknisk godt også ved vanlig kontorarbeid. Men siden det finnes betydlig bedre mus for dette med bedre støtte for hånden, er Nzxt Avatar ikke den perfekte musen for dette heller. Leter du imidlertid etter et kompromiss mellom spill- og arbeidsmus, bur du derimot ta en titt på Nzxt Avatar. Les hele testen på Hardware.no Les også vår test av 3 Razor-mus