Ingredienser:

12 skiver italiensk fennikelsalami (innholder frøene som krydder, kan evt erstattes med en god italiensk eller spansk salami) 1 naturell fetaost, delt opp i rustikke biter 2 fennikel 1 ss smør 2 ss ristede pinjekjerner blandede salatvekster, som f.eks. hjertesalat, mizuna, eikeblad, isberg blandede urter, som fennikelgress, gressløk, basilikum 1 dl sherryeddik 3 ss sukker olivenolje sitron salt og nykvernet sort pepper ---

Framgangsmåte:

Fennikelen deles opp i båter, spar gresset til salaten. Kok båtene møre i lettsaltet vann, ta ut, tørk og stek de gylne i en panne i smøret, krydre. Lag karamell av sukkeret, ha på eddikken og kok inn til det så vidt tykner, avkjøl. Visp sammen god olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. I en stor bolle, bland all salaten og urtene, vend inn litt olivenoljedressing. Anrett på tallerker, toppes med den nystekte fennikelen, fetaost i biter, tynne skiver av salami, og rista pinjekjerner. Sherrysirupen helles rundt.