Det er ikke så mye mønster i hjemmekjøkkenet mitt. Jeg liker å variere, og lager gjerne det jeg ønsker der og da: alt fra hjemmelagt pizza og risotto til løksuppe, cous-cous eller fleskepannekaker med ost. Jeg prøver helst ikke å gi meg selv begrensninger på pris eller tid. Tiden må jeg bare ta meg, og prisen på mat synes jeg ikke er så ille. Tenk på alt arbeidet som ligger bak innhøsting, dyrking, pakking og transportering av eksempelvis ris, jordskokker, basilikum, fisk, viltkjøtt, andelår eller sjokolade. Ukens rett har sitt opphav i hverdagens stress – og muligheten for å bruke det man har. Potet, bacon og erter er billige varer som sammen kan bli skikkelig festmat. Selv på en hverdag. Denne retten lages akkurat som risotto, men vi later som om de små potetterningene er riskorna. Retten er enkel og genial, den suger til seg masse smak og tar kort tid. I stedet for potet eller ris kan den lages på bønner, linser, byggryn eller selleri, for eksempel. Kutt ut baconet – og du har et superbra vegetar-alternativ!

Potatotto med erter og bacon

INGREDIENSER: 400 g poteter 2 ss olivenolje 1 sjalottløk, kuttet i små terninger 1 laubærblad 2 dl hvitvin 1 hønsebuljongterning ½ ts revet fersk muskat 2 dl melk 2 dl fløte nykvernet sort pepper knust havsalt revet parmesan 2-3 ss smør Frosne selskapserter 1 neve kokte aspargesbønner 8-12 skiver tørrsalta bacon eller pancetta FRAMGANGSMÅTE: * Potetene skrubbes eller skrelles og kuttes i små terninger på ca 5x5 mm. Fres disse i oljen sammen med løken, ha i laubær og hvitvin, ha på buljong og muskat, spe vekselsvis med melk og fløte mens du rører og den små putrer. Min tok ca 18 min å koke. Den skal bli som en kremete god grøt – blir den for fast, spe med melk; for flytende, stopp å spe!. Oppskriften avhenger litt av potetsorter og oppsugingsevne. * Smak til med salt og pepper, rør inn parmesan og smør. Server med kokte erter/bønner og sprøstekt pancetta eller bacon.