En veldig tørr og tanninrik vin vil gi en tørr og bitter effekt i møte med sitronskallet.

Heller ikke de grønne, herbale tonene skriker etter rødvin, men helt umulig er det ikke. Mange ønsker jo noe rødt i glasset når lam skal grilles, og 45646 Valpolicella Classico 2007, Ca' la Bionda ,Veneto Italia. Kr 126.00 (BU) kan være et saftig og godt alternativ. Med sin gode friskhet, bløte tanninstruktur og saftige unge frukt vil den også matche andre lettere retter fra grillen – om det så er fugl, svin eller fisk. Det er mye forskjellig som kan fungere til Tom-Victors kebabliknende lam. Eksempelvis vil en Fino sherry takle smaken og fettet i lammet, samtidig som den storkoser seg med den grønne, sødmefylte gazpachoen. Kjøp gjerne litt ekstra, så har du en perfekt sensommer-aperitiff, også. En frisk, fruktig hvitvin med god fylde kan også trives godt. Styr unna all form for eik og høy alkohol. Sats heller på en retning à la tørr riesling med god fylde, en grüner veltliner, eller liknende. Et annet godt alternativ er en saftig rosévin. I fullsortiment finner vi 33115 Rosaura 2007 Feudi di San Gregorio , Italia. Kr 127.90 som har godt med frukt, nok friskhet og en liten tørrhet i finish som kler denne retten. Også denne kan fungere bra med annet lett grillet.

Av Ole Martin Alfsen