Med fisken som hovedaktør er det en frisk og ikke for kraftig vin vi leter etter, en som kan rense opp etter fiskefettet uten å slå beina under på hele retten. Innslaget av geitost får hodet mitt til å trekke mot sauvignon blanc, som kan matche osten på en utmerket måte. Både smakskraften, fettet og saltet i osten kan ofte kle de aromatiske, friske og mineralske vinene fra for eksempel Sancerre. Videre er dette i utgangspunktet en formidabel treff til ørreten selv også. Så dette kan bli riktig så godt!

New Zealand

Nå dukker det riktignok opp et par andre elementer her, som taler denne vinstilen litt imot, uten at det nødvendigvis må utgjøre noen store trusler. Sødmen i rødbetene, og ikke minst i den konsentrerte balsamicoen, kan bikke retten i en såpass sødmefull retning, at vi bør hente frem litt mer sødme i vinen også. Da er fruktigere alternativer fra New Zealand gode punkter å fokusere på. De kommer med litt mer trøkk, fylde og frukt, noe som 30890 Sauvignon Blanc 2008, Cloudy Bay Vineyards, Marlborough, New Zealand. Kr 215,- (Fullsortiment) byr på i fullt monn. Rensende og strukturerende, med de rette elementer av syre, fylde, frukt og masse deilig sitrus, florale og herbale toner, som både løfter og forlenger til langt inn i sommernatten.

Fransk favoritt

Personlig likte jeg godt enkelheten og friskheten i den lette, enkle og lettdrikkelige 33173 Petit Bourgeois Sauvignon 2008, H. Bourgeois, Jardin de la France, Loire, Frankrike. Kr 119.50 (Distriktssortiment), selv om den nok ligger litt på den letteste siden av skalaen til de søteste elementene her.